30/10/2020 | Actualitat
Espanya té desplegat en diversos països asiàtics un gran talent representat per investigadors que participen de manera activa en diferents ecosistemes de coneixement entre els quals destaquen el de la investigació científica i tecnològica al Japó.

Un país que ofereix oportunitats per a aquells interessats en desenvolupar la seva carrera investigadora en els diferents estadis de la mateixa i que els membres de l’Associació de Científics Espanyols al Japó (ACE) han sabut aprofitar per desenvolupar el seu treball de recerca en un país que ofereix un ecosistema científic i tecnològic dels més avançats del planeta.

Amb la finalitat de donar visibilitat a aquest talent, conèixer de primera mà el vincle de les investigacions d’aquests científics amb el país nipó i identificar les oportunitats que ofereix per a altres investigadors, Casa Àsia, la Fundació Consell Espanya Japó, Casa Àsia i l’Associació de Científics Espanyols al Japó (ACE) han realitzat aquesta sèrie de vídeos informatius i organitzat un webinar el proper 11 de novembre, al que pots apuntar-t’hi en el següent enllaç:

Panorama general

El Japó i el seu sistema d’investigació científica: fortaleses, àmbits d’excel·lència, institucions, sistema (relació universitat, empresa, transferència de tecnologia).

Tipus de beques

Quines són les principals formes d’accés al sistema investigador japonès per a estrangers?

Sectors amb demanda

En quins sectors de la ciència (al Japó) hi ha més demanda d’investigadors? Quin és el mapa d’Universitats i Centres de Recerca de prestigi al Japó?

El dia a dia

Com és el dia a dia d’un investigador espanyol al Japó? A quins reptes ha d’enfrontar-se? És necessari parlar japonès? Com contribueix l’Associació de Científics Espanyols a l’Exterior contribuir a l’adaptació dels nous investigadors espanyols? Què hauria de conèixer qualsevol investigador abans de decidir optar a una beca investigadora al Japó?

Cicle d’entrevistes:

Sandra Valenciano (Universitat de Tokyo) Estudiant de Doctorat. Bioingenieria

Luis Carretero (OIST) Staff, Scientist. Molecular biology, Developmental neuroscience.

Fayna García (Universitat de Hokaido i Universitat de la Rioja) Professora. Bioquímica.

Irene Sordo (Gakushuin University) Postdoc researcher. Química, organocatàlisi.

Violetta Brazhnikova (Waseda University) Invited Researcher . Teatre clàssic japonès.

Compartir