08/10/2019 | Actualitat > AsiaView
Javier Parrondo Babarro, diplomàtic de carrera, de 41 anys, és des d’avui el nou Director General de Casa Àsia. El Consell Rector de la institución, reunit aquesta tarda a Barcelona, ha aprovat per unanimitat el seu nomenament. Javier Parrondo substitueix a David Navarro al capdavant de Casa Àsia

Nascut a Madrid el 12 de novembre de 1977, es va llicenciar en Dret per la Universitat Carlos III de Madrid, i va ingressar a la carrera diplomàtica l’any 2004. Des de l’agost de 2018 estava destinat a l’Ambaixada d’Espanya a Bangkok (Tailàndia). Amb anterioritat, ha estat el responsable del Departament de Cooperació amb el Món Àrab i Àsia, a l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), col·laborant així en el disseny i execució de la política de cooperació al desenvolupament espanyola al nord d’Àfrica, Pròxim Orient i Àsia.

El nou director de Casa Àsia ha estat Cònsol Adjunt al Consolat General d’Espanya a Jerusalem, i anteriormente va estar destinat a la Representació Permanent d’Espanya davant les Nacions Unides, amb seu a Ginebra, i a les Ambaixades de Hanoi (Vietnam) i Kabul (Afganistan)

A Madrid ha treballat en el gabinet del Secretari d’Estat d’Afers Exteriors per a Iberoamèrica, i a la Subdirecció General del Pròxim Orient.

Javier Parrondo Babarro, nou director general de Casa Àsia

El Consel Rector de Casa Àsia, màxim òrgan col·legiat de direcció de la institución, integrat per representants del Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Madrid, dóna la benvinguda al nou director general i agraeix la tasca duta a terme pel seu antecessor, David Navarro, que va ocupar aquesta responsabilitat des de juliol de 2017 a juliol de 2019.

Amb aquest nomenament, Casa Àsia continua reforçant el seu paper com a referent i punt de trobada al nostre país de la regió Asia-Pacífic, amb la missió principal de contribuir a un millor coneixement i impuls de les relacions entre ambdues societats civils, en els àmbits institucional, econòmic, cultural i educatiu. Casa Àsia té la seva seu a Barcelona i compta amb un centre a Madrid.

Compartir