09/06/2022 | Actualitat
Aquesta jornada es farà el dia 15 de juny de 16 a 18 h. a la sala de graus de la Facultat d’Educació de la UAB i és d’interès per a docents, alumnat d’educació en formació, agents socials, responsables polítics i investigadors interessats en estratègies, materials i eines que ajudin a fomentar la cohesió social intercultural i intergeneracional.

És una iniciativa del grup de recerca GREIP de la Facultat d’Educació de la UAB, ENALT i el programa de recerca CULT (Constructing a collaborative understanding of learning and  teaching for the XXI Century) també impulsat pel GREIP. Casa Àsia hi col·labora ja que l’objecte de la recerca i la inspiració per aquesta jornada són els programes AFEX i AFFM de l’Escola de Bambú i  els que portem a terme juntament amb la FAPAES.

Tot i que la col·laboració entre el GREIP de la UAB i el programa AFEX-AFFM de Casa Àsia va començar ja fa uns anys, aquest curs ha fet un salt qualitatiu, ja que la nostre participació en la recerca CULT ha permès, entre altres coses,  comptar amb practicants d’Educació Social i  Pedagogia de la UAB que han aportat molts coneixements en didàctica a les nostres dinamitzadores, mentre han pogut portar a la pràctica els coneixements adquirits en els seus graus.

També han après sobre interculturalitat i plurilingüisme des del contacte amb persones culturalment molt diverses, tot treballant en tàndem amb les nostres dinamitzadores de contextos culturals diversos. D’altra banda, CULT ens ha aportat la formació en didàctica de l’ensenyament plurilingüe i inclusiu, tant a les practicants com a les dinamitzadores dels nostres programes.

Gràcies al GREIP també hem tingut estudiants del Grau de Educació Primària que han fet treballs de final de Grau (TFG)  per facilitar l’aprenentatge de la llengua de dones analfabetes migrades.

La Jornada, que està oberta a tothom que s’interessi per a l’educació i per treballar per aconseguir centres educatius més inclusius de la diversitat cultural, promet en continguts i debat.

Més informació i inscripcions

Programa complet

Compartir