15/01/2021 | Actualitat
El rector de la Universitat Rei Joan Carles, Javier Ramos López i el director general de Casa Àsia, Javier Parrondo, han subscrit avui un Protocol general d’actuació (PGA) de 4 anys de durada per mitjà del qual les dues entitats es comprometen  a col·laborar en matèries com Cooperació i Desenvolupament, projectes de recerca, programes de formació no reglats centrats en la regió d’Àsia, el Pacífic i Espanya i en  l’intercanvi de personal investigador i tècnic, entre d’altres aspectes.

Segons ha assenyalat Javier Ramos “per a la URJC aquest Protocol és molt important ja que suposa  col·laborar amb la principal institució de promoció del coneixement sobre Àsia i la cultura asiàtica a Espanya” i ha afegit que “està segur que d’aquest acord amb Casa Àsia sortirà una relació fructífera entre les dues institucions que permetrà oferir noves possibilitats a la nostra comunitat universitària, especialment als nostres investigadors i estudiants”.

Per la seva banda, Javier Parrondo, valora positivament aquest acord entre ambdues institucions i, en particular, l’elaboració de la Guia d’Estudis Asiàtics a Espanya que desitja que es converteixi en “un instrument útil per a tota la comunitat acadèmica universitària especialitzada en estudis asiàtics i serveixi de referència per a la planificació de l’oferta de titulacions futura. A més, aquesta Guia, suposa una revisió històrica dels estudis asiàtics al nostre país, i es presentarà en la novena edició de la Reunió d’Estudis Asiàtics, la trobada anual amb el món acadèmic vinculat amb Àsia, que la URJC allotjarà aquest any”.

El PGA també estableix l’ús conjunt d’instal·lacions, l’edició compartida de publicacions, la cooperació en programes de difusió tecnològica i innovació, la col·laboració en l’organització de jornades, cicles, seminaris o esdeveniments organitzats tant per la URJC com per Casa Àsia, així com la participació en activitats culturals i educatives impulsades per Casa Àsia però d’interès per a ambdues institucions.

Possibilitat de realitzar pràctiques

Així mateix, el protocol obre la possibilitat a que estudiants de la Universitat Rei Joan Carles puguin col·laborar amb Casa Àsia mitjançant la realització de pràctiques. El text assenyala que, a través d’aquest acord les institucions podrien subscriure un Conveni de Cooperació Educativa Específic per a aquestes pràctiques.

El document signat té una durada de 4 anys, prorrogable a altres quatre i per al seu compliment es constituirà una Comissió de Seguiment paritària, integrada per sis membres.

L’acord ha estat subscrit aquest matí al Centre de Casa Àsia a Madrid, i al costat del rector de la URJC han participat en la signatura la vicerectora de Relacions Internacionals, Pilar Trinitat Núñez; la directora de Relacions Institucionals, Asela Pintado Sanz; i el docent Raúl Ramírez Ruiz, director acadèmic de Transparència i Bon Govern. Per part de Casa Àsia, el seu director general, Javier Parrondo estava acompanyat per la directora adjunta del Centre, Carmen Díez Orejas.

La Universitat Rei Juan Carlos La Universitat Rei Joan Carles, fundada el 1996, és la més nova de les universitats públiques de la Comunitat de Madrid. Compte en l’actualitat amb prop de 46.000 estudiants matriculats en titulacions oficials i es la segona universitat pública amb més alumnes de la regió. La URJC compta amb cinc campus: Alcorcón, Aranjuez, Fuenlabrada, Madrid i Móstoles, i ofereix, en aquest curs 2018-2019, 342 titulacions, de les quals 63 són de Grau, 9 de parla anglesa, 9 semipresencials, 74 dobles Graus i 72 Màsters Universitaris, que es distribueixen en cinc branques de coneixement.

La Universitat Rei Joan Carles impulsa projectes de cooperació activa amb empreses i institucions científiques i culturals, ja que un dels seus objectius prioritaris és ser permeable a l’entorn social i productiu. Buscant l’excel·lència acadèmica per obtenir la millor qualificació professional dels alumnes.

Casa Àsia és un consorci públic, constituït pel Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Madrid, que té per objecte contribuir a un millor coneixement i a l’impuls de les relacions entre les societats d’Àsia i el Pacífic i Espanya, en l’àmbit institucional, econòmic, cultural, i educatiu. Aquesta institució, que es va fundar l’any 2001, té la seva seu a Barcelona, i compta amb un centre a Madrid.

Compartir