25/11/2020 | Actualitat
Aquest matí s’ha celebrat en format virtual la XIII Tribuna Espanya-Corea, fòrum de diàleg creat el 2003 amb l’objectiu de fomentar les relacions entre les societats civils i les Administracions públiques d’Espanya i de la República de Corea.

Casa Àsia, per part espanyola, i la Korea Foundation i la Hankuk University of Foreign Studies (HUFS), per part coreana, organitzen conjuntament aquest Fòrum que compta amb el suport dels ministeris d’Afers Exteriors dels dos països i la col·laboració directa dels seus respectives ambaixades a Seül ia Madrid.

La sessió d’obertura ha comptat amb les intervencions de la Secretària d’Estat d’Afers Exteriors i per a Iberoamèrica i el Carib, Cristina Gallach, i el viceministre d’Afers Exteriors coreà, Dr. Jong Kung Choi, i en la primera sessió amb les ponències de l’ ambaixador d’Espanya a Corea, Juan Ignacio Morro, i l’ambaixador de Corea a Espanya, Hong Jo Chun. A la segona sessió s’ha analitzat l’Agenda 2030 a la llum de la pandèmia de coronavirus i el paper de les ciutats en la seva consecució, comptant per part espanyola amb les aportacions dels Ajuntaments de Barcelona i de Madrid.

Aquesta tretzena edició ha estat marcada per l’Aniversari dels 70 Anys de relacions diplomàtiques entre els dos països, fet que ha servit per fer balanç de l’estat de les nostres relacions bilaterals i avaluar els reptes de futur.

S’han debatut, a més, els desafiaments que planteja la pandèmia de la Covid-19, posant l’accent en la importància de seguir avançant en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i s’ha coincidit a assenyalar que tot esforç en aquesta direcció redundarà en una major resistència a pandèmies futures i en una millor preparació per superar la crisi que provoquen.

Compartir