12/07/2022 | Actualitat
Aquest dimecres se celebra la primera reunió entre les regions europees i les prefectures japoneses que han estat seleccionades per participar al programa ”EU-Japan Region-to-Region Innovation Cooperation”, gestionat pel Foreign Policy Instruments (FPI) i el Directorate- General for Regional i Urban Policy (DG REGIO) de la Comissió Europea.

Per part europea, destaca la participació del País Basc i Catalunya, juntament amb la Régio Auvergne-Rhône-Alpes, Emilia-Romagna, la regió urbana de Ljubljana i el Comtat de Val d’Oise. Mentre que les prefectures japoneses seleccionades són Aichi, Kyoto, Osaka, Hiroshima i Oita.

L’objectiu del projecte és donar suport a les regions europees ia les prefectures japoneses perquè intercanviïn les millors pràctiques i coneixements per millorar i internacionalitzar les estratègies d’innovació regional respectives mentre es promouen les cadenes de valor internacionals.

El projecte se centrarà en les polítiques regionals d’innovació i competitivitat en àmbits com:

  1. Transició verda: economia circular, energia neta, canvi climàtic i mobilitat sostenible.
  2. Dinamització regional: Transformació industrial, transició digital i innovació social.
  3. Transició demogràfica i competitivitat: Serveis i infraestructures públiques en territoris despoblats i envellits.

A partir del mes d’aquest mes d’agost, les regions de la UE i les prefectures del Japó participaran en seminaris visites tècniques i reunions, en matèria d’innovació i competitivitat regionals, basats en les Smart Specialisation strategies for Sustainable and Inclusive Growth (S4+ ) de cada regió, incloent metodologia, pràctica i governança. Casa Àsia estarà vinculada a totes aquestes activitats que han d’enfortir les relacions entre l’EU i el Japó en matèria d’innovació regional.

Compartir