02/11/2020 | Actualitat
Espanya i la República de Corea celebren aquest any el 70 aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques. El 1950 els dos països van iniciar un camí de diàleg i cooperació que s’ha anat consolidant en el temps, no només en l’àmbit institucional, sinó també en el de les relacions econòmiques i en el dels intercanvis culturals, no en va Espanya i Corea de l’ sud comparteixen valors i interessos estratègics que enforteixen tant el seu present com les seves perspectives de futur. 

En aquest marc, Casa Àsia, en col·laboració amb l’Ambaixada d’Espanya a Corea, el Centre Espanyol d’Investigacions Coreanes, l’Ambaixada de Corea a Espanya i la Korea Foundation, organitza un programa d’activitats entre les que s’inclouen conferències online (webcasts) i una sèrie d’entrevistes a destacades personalitats que han tingut un paper singular en l’impuls i desenvolupament d’aquesta relació dual, durant aquest mes de novembre i desembre. 

Cal destacar que Casa Àsia organitza la Tribuna Espanya-Corea, plataforma de diàleg bilateral, la tretzena edició  de la qual se celebrarà aquest any, i que el passat 28 de setembre es va presentar el llibre “Espanya i Corea: cap a una nova associació estratègica”, elaborat en col·laboració amb l’Ambaixada de Corea a Espanya i el Centre Espanyol d’Investigacions Coreanes (CEIC).

Programa:

Dijous 5 de novembre a les 19.00 h
Webcast: “Dones en canvi. La lluita per la igualtat de gènere a Corea de Sud”

Dijous 19 de novembre a les 18.30 h
Tertúlies literàries sobre autores coreanes: “La vegetariana” de Han Kang

Dijous 19 de novembre a les 19.00 h
Webcast «El sistema de salut coreà i la indústria biosanitària de Corea de Sud: respostes a una gestió eficient del COVID-19»
A càrrec d’Àlvaro Hidalgo, professor de la UCLM i president de la Fundació Weber

Dimarts 24 de novembre
Trobada sobre cinema coreà
Amb la participació d’Ángel Sala, del Festival de Cinema de Sitges, i Roberto Cueto, crític de cinema.

Dijous 26 de novembre a les 19.00 h
Webcast «El K-pop i K-Culture: més enllà de la cultura»

Dimarts 1 de desembre a les 9.30 h
Presentació online del llibre «Cómo invertir en Corea: la experiencia de las empresas españolas»

Vídeos: