17/09/2021 | Actualitat

Casa Àsia i ASEF, a través de la seva web dedicada a intercanvis artístics entre Àsia i Europa culture360.ASEF.org, han anunciat la selecció de 4 artistes emergents de Malàisia, Vietnam i Espanya per participar en el programa de residència en línia At Home/Being Home. Els artistes treballaran durant les pròximes 6 setmanes en parella amb el mentor Jayachandran Palazhy, coreògraf i director artístic de l’Attakkalari Centre for Movement Arts.

Artistes seleccionats

Parella 1: Jo Ngô Kỳ Duyên (Vietnam) i Eva Antelo Mata (Espanya)

Jo Ngô Kỳ Duyen és un artista visual saigonès el treball del qual està associat amb imatges en moviment, realitat virtual, realitat augmentada, art de nous mitjans. El seu objectiu és arribar a més públics en una forma narrativa més forta i atractiva amb suport d’alta tecnologia i advocar perquè la comunitat creativa vagi més enllà dels mitjans tradicionals. El seu enfocament principal és l’art curatiu, la meditació i la difusió d’energia positiva per a una sortida mental segura, que és encara més crucial que mai durant la pandèmia de COVID-19.

Eva Antelo és una jove artista espanyola que construeix la seva obra com si fos una llar; utilitzant l’espai, la parla i el fet d’habitar com els seus principals eixos. Avui dia aprofundeix en el concepte d’habitabilitat, tot travessant les relacions i significats que conté: poder viure a un qui [identitat], un què [cos], 1 on [pertinença], 1 quan [zeitgeist], 1 com [privacitat], un per què [refugi]. A més de l’enllaç entre casa i llar: ser la casa un objecte susceptible de mercantilització, i la situació actual de la llar per l’especulació urbanística. Ara, es pensa, no és un dret fonamental de tot ésser humà, com està escrit en la Declaració Universal de Drets Humans; sino com un article comercial per a l’enriquiment individual. El seu objectiu és investigar a través de diversos camps artístics, des de la interpretació fins als mitjans.

Parella 2: Luvenia Kalia (Malàisia) i Lucas García Álvarez (Espanya)

Luvenia Kalia és una artista multidisciplinària amb la dansa com la seva forma d’art principal. A més de la seva contínua carrera artística independent, Luvenia és també productora d’art i cultura a Maitree House, una empresa de XR de narració immersiva amb seu a Austràlia i Àsia. Va cofundar el Multidisciplinary Arts Collective (MAC), una organització amb seu a Slippery Rock que serveix com una plataforma de xarxes per encoratjar els artistes a col·laborar en totes les disciplines a nivell d’estudiant. Advoca pel procés de disseny i la incorporació de tècniques d’improvisació en la realització d’actuacions i coreografies. Luvenia ha treballat a nivell internacional amb artistes de Malàisia, Austràlia, Estats Units, Regne Unit, Laos, Filipines, Singapur, França i Espanya amb la intenció de construir una comunitat artística sense fronteres.

Lucas García Álvarez és llicenciat en Turisme per la Universitat d’Oviedo (Espanya), codirector de Meraki Cia. les arts escèniques. Va començar a ballar el 2009 amb bboying. Posteriorment va estudiar Dansa Contemporània a Zig Zag Dansa. Ha completat la seva formació a través de diferents tallers i classes a The Place (UK), ImPulsTanz (AT), La Caldera (ES), Marameo (DE), Almadanza (IT), Tanzfabrik (DE), Danza180 (ES) per nomenar un pocs. Meraki Cia. Ha participat en diferents festivals i espais a Singapur, Malàisia, Indonèsia, Portugal, Alemanya, Estats Units, Xile, Mèxic, Equador i Argentina entre d’altres. Com a intèrpret ha treballat amb Dana Raz Dance Projects, Izadora Weiss / BTT (Polònia) i Cia Nishelma. Ha treballat per al Campoamor Teatre Opereta i Òpera i diferents espots de televisió i va ser un dels ballarins del Programa de Televisió Espanyola Fama A Bailar! 2019. Actualment col·labora amb Rober Gómez en el duo «Genzai».

At Home/Being Home, una residència virtual per a joves artistes emergents en els sectors de les arts escèniques, música, cinema i multimèdia. Amb aquesta residència, es contribueix a reforçar iniciatives de desenvolupament de capacitats virtuals i la creació d’oportunitats per a l’intercanvi i la col·laboració en resposta a l’impacte de la pandèmia global. Es publicarà un diari digital temàtic com a presentació de l’experiència dels participants i el procés de col·laboració en el compte d’Instagram d’ASEF culture360.

Més informació:

Compartir