09/09/2022 | Actualitat
Tot coincidint amb l’inici del curs escolar reprenem el Programa AFEX-Aprenem. Famílies en Xarxa en dos centres de secundària de Barcelona durant 2022-2023, gràcies al suport de l’Ajuntament.
Un d’ells és l’INS Barri Besòs on gràcies al compromís de totes les persones implicades seguirà el programa per cinquè any consecutiu. Fins ara hi han participat una mitjana de 40 estudiants adultes per curs (160 en total), majoritàriament mares d’origen cultural asiàtic (Pakistan, Índia, Bangladesh) però també d’altres orígens culturals; així com uns 10 alumnes del centre i per trimestre que feien el servei comunitari. Tots aquests cursos, excepte el de l’escenari pandèmic, on s’hi van involucrar grups classes sencers d’aquest curs (150 nois i noies alumnes de l’institut).
L’altre centre beneficiat ha estat l’IE El Til.ler de Bon Pastor, però donat al canvi d’ origen de les famílies nouvingudes d’aquest barri, ara majoritàriament d’Amèrica Central i del Sud, s’ha decidit tornar al centre de la ciutat. Per això aquest curs, el programa AFEX es farà a l’INS Consell de Cent, també gràcies al suport de l’ajuntament  i esperem poder engrescar a les famílies asiàtiques descendents del barri.
També seguim comptant amb el suport de la Generalitat (des d’Igualtat i feminismes) per continuar el programa AFFM-Activitats Formatives per a Famílies Migrades a set centres educatius més de Catalunya.
Compartir