21/12/2020 | Actualitat
El jurat dels Premis Casa Àsia 2021, reunit aquest dilluns 21 de desembre a Madrid, després de valorar les 52 candidatures presentades a aquests guardons en les seves quatre categories, ha decidit premiar a:

Xulio Ríos, en la categoria de Cultura i Societat, per la seva tasca de divulgació de la realitat xinesa al llarg de la seva trajectòria professional i com a director de l’Observatori de Política Xinesa i de l’IGADI. Igualment, pel paper exercit en la construcció d’una sinologia en espanyol a través de projectes com la Xarxa Iberoamericana de Sinologia, el Simposi Electrònic Internacional sobre Política Xinesa i la publicació Jiexi Zhongguo.

Fawzia Koofi, en la categoria de Diversitat i Desenvolupament sostenible, per la seva tasca en favor dels drets de la dona i dels nens, pel seu paper polític per a la pau al seu país, Afganistan, i pel seu compromís amb l’educació de les nenes i de les dones.

Satori Ediciones, en la categoria d’Economia i Empresa, per destacar en la publicació en espanyol d’obres relacionades amb el Japó que han tingut àmplia difusió a Espanya i a Llatinoamèrica, contribuint des de Gijón a omplir un espai en el qual hi ha un clar buit bibliogràfic.

La Universitat de Sant Tomás (Filipines), en la categoria d’Educació i Ciència, per ser un referent històric, acadèmic i cultural, així com jugar un paper clau en l’educació i formació a les Filipines durant més de 400 anys el que la converteix en la Universitat moderna més antiga d’Àsia.

Casa Àsia ha convocat aquesta nova edició d’aquests premis coincidint amb la celebració del vintè aniversari de la seva creació l’any 2021, i amb l’objectiu de reconèixer i difondre la tasca d’individus i entitats, tant públiques com privades, que hagin destacat per la seva tasca en els terrenys econòmic, social, educatiu, cultural o en cooperació a el desenvolupament, afavorint la dignitat i els drets humans, i hagin contribuït a promoure el coneixement, el diàleg i les relacions entre Espanya i la regió Àsia-Pacífic.

El  jurat ha estat format per les següents persones: Javier Parrondo, director general de Casa Àsia, Agustí Paniker, editor i escriptor, Florentino Rodao, catedràtic d’Història d’Àsia de la Universitat Complutense de Madrid, Anna Terrón, directora del FIIAPP i ex secretària d’estat d’Immigració i Emigració, Gabriel Castañares, director general de Polítiques Palanca per al Compliment de l’Agenda 2030 del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, Taciana Fisac, catedràtica d’Estudis d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Madrid, Inmaculada Riera, directora general de la Cambra de Comerç d’Espanya, Joan Rosàs, director d’Institucions Financeres Internacionals de CaixaBank, i Antonio Montes, director de Desenvolupament Estratègic de l’Institut d’Empresa – IE Business School.

Han actuat com a secretaris del jurat (amb veu i vot en les seves respectives categories) les següents persones de l’equip de Casa Àsia: Menene Gras a Cultura i Societat, Gaëlle Patin-Laloy en Diversitat i Desenvolupament sostenible, Amadeu Jensana en Economia i Empresa i Rafael Bueno en Educació i Ciència.

Aquest premi es va instituir per primera vegada el 2004. Els guardonats en edicions anteriors han estat, entre d’altres, el filòsof i pensador Raimon Pannikar, l’Escola Internacional de Negocis Xina-Europa (CEIBS) de Xangai, el Departament d’Espanyol de la Universitat d’Estudis Estrangers de Pequín, la Xarxa Espanyola de Coordinació d’ONG per al Desenvolupament, el Museu d’Art de la Prefectura de Nagasaki, els periodistes Rosa Mª Calaf i Miguel Frau Rovira, el Pare Jesuïta Enrique Figaredo, o l’ONG malaia «Sisters in Islam».

El premi consisteix en un gravat commemoratiu i 1.500 euros per categoria, que es concediran en la cerimònia de lliurament de premis durant l’any 2021 en data i lloc que s’anunciaran amb l’antelació deguda.

Galardonats Premis Casa Àsia 2021

Compartir