21/12/2021 | Actualitat
El Jurat dels Premis Casa Àsia 2022, reunit ahir 20 de desembre de 2021, i havent considerat i avaluat les 47 candidatures presentades i admeses per a les quatre categories establertes a les Bases, ha adoptat la decisió de premiar les següents candidatures:
  • A Tomás Mazón Serrano, en la categoria de Cultura i Societat, per la seva tasca de recerca i divulgació de l’expedició de Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano, tot donant a conèixer la Primera Volta al Món a un públic no especialitzat mitjançant el web rutaelcano.com, amb una nova visió basada en les fonts originals.
  • A Saurabh Kirpal i Shinta Ratri, en la categoria de Diversitat i Desenvolupament Sostenible, per la seva contribució a la igualtat de gènere a Àsia i en particular per la seva lluita, des de la pràctica jurídica i l’activisme social, a favor de la dignitat i els drets de les persones LGTBIQ+ a l’Índia i Indonèsia.

  • A Mondragón Corporación Cooperativa, en la categoria d’Economia i Empresa, per la seva aposta pionera per Àsia i per la seva filosofia corporativa basada en els valors de responsabilitat social i integració.

  • A Dolors Folch Fornesa, en la categoria dEducació i Ciència, per la seva trajectòria acadèmica, per contribuir a la introducció dels estudis asiàtics a Espanya, i per la seva dedicació de més de tres dècades al coneixement de la cultura xinesa.

El Jurat ha estat format per les persones següents: Javier Parrondo, director general de Casa Àsia, Agustín Paniker, editor i escriptor, Florentino Rodao, catedràtic d’Història d’Àsia de la Universitat Complutense de Madrid, Anna Terrón, directora de la FIIAPP i ex Secretaria d’Estat d’Immigració i Emigració, Gabriel Castañares, director general de Polítiques Palanca per al Compliment de l’Agenda 2030 (Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030), Taciana Fisac, catedràtica d’Estudis d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Madrid, Immaculada Riera, directora general de la Cambra de Comerç d’Espanya, Joan Rosàs, director d’Institucions Financeres Internacionals de CaixaBank i Antonio Montes, director de Desenvolupament Estratègic de l’Institut d’Empresa – IE Business School.

Han actuat com a secretaris del jurat (amb veu i vot en les seves respectives categories) les següents persones de l’equip de Casa Àsia: Mene Gras en Cultura i Societat, Gaelle Patin Laloy en Diversitat i Desenvolupament Sostenible, Amadeo Jensana en Economia i Empresa i Rafael Bueno en Educació i Ciència.

Aquest premi es va instituir per primera vegada el 2004. Els guardonats en edicions anteriors han estat, entre d’altres, el filòsof i pensador Raimon Pannikar, l’Escola Internacional de Negocis Xina-Europa (CEIBS) de Xangai, el Departament d’Espanyol de la Universitat de Estudis Estrangers de Pequín, la Xarxa Espanyola de Coordinació d’ONGs per al Desenvolupament, el Museu d’Art de la Prefectura de Nagasaki, els periodistes Rosa Mª Calaf i Miguel Frau Rovira, el Pare Jesuïta Enrique Figaredo, o l’ONG malaia Sisters in Islam.

El 2021 els premiats van ser el sinòleg Xulio Ríos, en la categoria de Cultura i Societat, la parlamentària i activista afganesa Fawzia Koofi a la de Diversitat i Desenvolupament sostenible, Satori Ediciones, a la d’Economia i Empresa, i la Universitat de Santo Tomás Filipines, en la categoria de Educació i Ciència.

El premi consisteix en un gravat commemoratiu i 1.500 euros per categoria, que es concediran a la cerimònia de lliurament de premis durant l’any 2022 en data i lloc que s’anunciaran amb l’antelació deguda.

GUARDONATS PREMIS CASA ÀSIA 2022

Compartir