09/11/2022 | Actualitat

La pel·lícula xinesa Return to dust, dirigida per Li Ruijun s’ha alçat amb el premi al millor llargmetratge de la secció oficial del Asian Film Festival Barcelona,AFFBCN 2022. Així ho ha decidit el jurat d’aquesta desena edició que s’ha celebrat del 26 de octubre al 6 de novembre, i ha presentat un total de 111 pel·lícules de prop de 25 països de la regió Àsia-Pacífic.

El jurat de la secció oficial de l’AFFFBCN, integrat per Rosa Vergés, Briccio Santos, Teodoro Granados i Jean Marie del Moral ha decidit atorgar aquest guardó a la pel·lícula Return to dust per unanimitat i per tractar-se “d’un cant a la natura en un moment especialment transcendent davant l’emergència climàtica”. L’iranià Arash Aneessee ha rebut el premi a la millor Direcció per “Maman” mentre que la pel·lícula “When Pomegranates Howl” de l’iranià Granaz Moussavi s’ha endut el premi al millor guió. Aquest jurat també ha concedit una menció especial per a “Sardar Udham” del director indi Shoojit Sircar, llargament que va inaugurar el Festival d’aquest any.

L’AFFFBCN 2022 ha concedit 11 premis més per a la resta de seccions a concurs: Oficial Panorama, Discoveries, Netpac i Especial, totes a competició.

Així ha finalitzat l’AFFBCN 2022, l’únic festival especialitzat en cinema asiàtic d’autor, que en la desena edició s’ha celebrat a les sales dels Cinemes Girona, Phenomena, CaixaForum, Zumzeig, Betevé i B travel Experience, i ha comptat amb el suport de l’Institut de Cultura de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Hong Kong Economic and Trade Office i Catalunya Film Festivals, entre d’altres.

Casa Àsia agraeix a tots aquells que han fet possible la celebració d’aquesta edició de l’AFFFBCN, i reitera el seu compromís perquè Barcelona compti cada any amb un festival que reculli la millor filmografia procedent del continent asiàtic.

Palmarès

Secció Oficial

Jurat de la Secció Oficial: Rosa Vergés, Briccio Santos, Teodoro Granados, Paco Mulet i Jean Marie del Moral.

Secció Oficial Panorama

Jurat de la Secció Oficial Panorama: Jonathan Harris, Javier Martín-Domínguez, Marieta Vasileva Petchanska , Manel Domínguez i Adrià Guxens.

Secció Discoveries

Jurat de la Secció Discoveries: Esteban Andueza, Pierre Gonnord, Rocío de la Villa, José Félix Collazos, i Marla Jacarilla

Secció NETPAC

Jurat de la Secció NETPAC: Diana Ashimova, Alvaro Gurrea, Kei Matsushima, Alfons Mas, i Eugenio Rivera.

Secció Especial

Jurat de la Secció Especial: Sandra Mur Puyuelo , Qazi Abdur Rahim, Nomunzuul Turmunkh, Sandra Sotelo i Eduardo Ruiz Sosa.

10è Asian Film Festival Barcelona | AFFBCN 2022

www.asianfilmfestival.barcelona

Del 26 de octubre al 6 de novembre
Cinemes Girona, Phenomena, CaixaForum, Zumzeig i Filmin (online)
Contacte premsa: Sandra Costa  |  670 236 496  |  [email protected]
Director de Comunicació:  Josep Casaus  |  [email protected]
Compartir