23/06/2020 | Actualitat
Avui s’ha celebrat per videoconferència la 8a Reunió d’Estudis Asiàtics, organitzada per Casa Àsia, en col·laboració amb la Universitat de Castella-la Manxa, i la participació d’una trentena d’Universitats espanyoles, que compten amb oferta d’estudis asiàtics o llengües orientals, o que volen incorporar-la en el futur.

A la reunió ha intervingut, com a convidat especial, el professor Jean-François Huchet, President de INALCO (Institut National des Langues et Civilisations Orientals), entorn als estudis asiàtics a França i perspectives de futur. A continuació, dos representants de les universitats de Salamanca i Autònoma de Barcelona, ​​han explicat els models d’estudis asiàtics dels seus respectius centres, per donar lloc a un debat posterior entre els participants.

S’ha presentat, finalment, el projecte que Casa Àsia i la Universitat Rei Joan Carles de Madrid, desitgen posar en marxa pròximament per a l’elaboració d’una Guia d’Estudis Asiàtics a Espanya. Aquesta Guia pretén fer una revisió històrica dels estudis asiàtics a Espanya, i esdevenir un instrument útil per a tota la comunitat acadèmica universitària i servir de referència per a la planificació de l’oferta de titulacions futura.

Compartir