23/09/2021 | Actualitat
El ministre d’Afers Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, va visitar divendres passat Casa Àsia a Barcelona. El ministre va mantenir una trobada amb el seu director general, Javier Parrondo, i amb l’equip de la Casa.

La reunió ha servit per exposar-li la activitat desenvolupada i els projectes en marxa, en el marc de la celebració del vintè aniversari de la institució. Durant la reunió el ministre Albares ha destacat el paper de la Xarxa de Cases, “element fonamental de l’acció exterior”. “La meva primera visita a aquesta casa demostra la importància que des del ministeri donem a la diplomàcia pública i en particular a la tasca de Casa Àsia, així com a la regió”, i ha afegit que treballarà per aconseguir que en el menor temps possible la institució compti amb una seu estable a Barcelona.

El ministre Albares també ha posat l’accent en el paper del nostre país en l’escena internacional. “Espanya és un país amb una visió global, així s’ha demostrat en la crisi afganesa i en la creació del hub de Torrejón d’Ardoz”, i ha assegurat que “Àsia serà un element central de l’acció exterior d’Espanya que pivotarà sobre tres elements: 1) la importància de la relació amb la Xina, tant a nivell bilateral com en el si de la Unió Europea; 2) La importància de la regió Indo-pacífica, clau per a la seguretat i estabilitat mundial, i 3) Seguiment de la crisi afganesa per no deixar enrere a cap dels nostres col·laboradors i no es converteixi en una crisi regional”.

El ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació també s’ha referit al vintè aniversari de Casa Àsia, i ha transmès al seu director i equip tot el suport que el ministeri concedeix a la nostra institució.

Compartir