04/03/2021 | Actualitat
Durant el mes de febrer es va realitzar una xerrada sobre els estudis post obligatoris en el context dels programes AFEX- Aprenem. Famílies en Xarxa i AFFM-Activitats Formatives per a Famílies Migrades que es duen a terme des de Casa Àsia  amb la col·laboració de la FAPAES i el suport del Pla Barcelona Interculturalitat  de l’Ajuntament de Barcelona i de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

La xerrada principalment anava dirigida als/les estudiants adults que formen part dels programes AFFM i AFEX i també a d’altres famílies migrades dels centres educatius on es realitzen aquests projectes, 22 centres en total actualment. 

La diversificació cultural i lingüística als centres educatius és un fet que empeny a treballar per la convivència intercultural i la cohesió social dins de cada centre i a cada barri i municipi. La integració acadèmica de l’alumnat de contextos culturals diversos és un dels reptes principals dels centres educatius  i per aquesta raó és imprescindible la implicació i col·laboració de les famílies en el procés educatiu. La participació de les famílies immigrants a les escoles i instituts és cabdal per assegurar que els seus fills i filles facin una bona escolarització i en el futur puguin gaudir de les mateixes oportunitats de formació i laborals que els altres joves. 

S’han realitzat diverses sessions de la xerrada amb traducció simultània en diferents idiomes (Urdú-Hindi, Darija, Xinès, etc.) amb l’objectiu d’informar i millorar la participació de les famílies d’origen immigrant en els processos educatius dels seus fills i filles. Al mateix temps,  a les xerrades també hi han pogut participar els/les estudiants adults que volen formar-se professionalment o ja tenien una base d’estudis o formació professional al seu país d’origen i ara volen seguir formant-se a Catalunya. 

A més de la informació sobre estudis post obligatoris o superiors i formació professional s’han afegit a la xerrada altres temes com; consells per triar estudis segons les realitats i expectatives del mercat laboral, guies d’estudis i enllaços web, beques i ajudes a l’estudi, homologació de títols universitaris i no universitaris, etc. La xerrada s’ha realitzat a través de plataformes digitals i hi han participat un centenar de  persones aproximadament. Els participants van poder preguntar tot tipus d’inquietuds i resoldre els seus dubtes.

Compartir