AGENDA

Bp_cultura Barcelona. 13/04/2013 18:00 - 21:00
Projecció de la pel·lícula: "Princess Iron Fan"

Projecció de la pel·lícula: "Princess Iron Fan"

En el marc del Saló del Còmic, Casa Asia presenta Princess Iron Fan, la primera pel·lícula d’animació feta a la Xina. Realitzada pels germans Wan a Shangai, va ser estrenada l’1 de gener de 1941. La història és una adaptació lliure d’un fragment d’un dels contes xinesos més populars de la història, A Journey to the West. La pel·lícula se centra en l’enfrontament que manté el Rei Mono i una princesa, que disposa d’un vano necessari per a poder apagar un incendi que afecta a un poble pagès.

 

Els quatre germans Wan van néixer entre 1899 i 1907 a Nanjing, Xina. Wan Laiming va trobar feina a la Xangai Comercial Press, dins del departament d'Art. Influenciat pels dibuixos americans, els teatres d'ombres tradicionals xinesos i les tècniques cinematogràfiques de les pel·lícules d'acció de l'època, va començar a crear les seves pròpies cintes d'animació. Aviat es van unir al departament els seus altres germans i junts van rodar el film comercial Shuzhendong Chinese Typewriter en 1925, fet que marcava l'inici de les seves carreres en el gènere d'animació. Al 1926 van fer el seu primer curt d'animació mut anomenat Studio In A Row, i ja al 1935 van realitzar The Camel Presentation Dance, la seva primera filmació sonora.

Al 1937 Walt Disney va fer el primer llargmetratge de dibuixos animats (Blancaneus i els set nans). Tres anys després, els germans Wan van començar a treballar en el seu primer llargmetratge sonor d'animació, Tieshan gongzhu, també conegut com a Princess Iron Fan. Després de l'èxit d'aquest primer film i completament submergits en la producció de pel·lícules d'animació, van crear al 1954 l'estudi “Xangai Animated Film”. Als seixanta, en ple apogeu de la indústria d'animació xinesa, Laiming va dirigir Havoc in Heaven, adaptació d'una altra història dins del clàssic A Journey to the West, amb la producció dels germans Wan.

Amb la Revolució Cultural, els germans Wan es van veure obligats a deixar el cinema, i durant deu anys la indústria d'animació va quedar paralitzada. Als vuitanta, els germans Wan van ser premiats pel govern xinès per la seva dedicació a l'art i al cinema a Xina.

Any: 1941.
País: Xina.
Direcció: Wan Guchan i Wan Laiming.
Gènere: Animació.
Duració: 65 min.

Data: 13/04/2013 > 13/04/2013

Horari:

Dissabte, 13 d’abril a les 18.00 h

Lloc:

Seu Casa Àsia
Av. Diagonal, 373
Barcelona

, , Barcelona

Entrada: Entrada lliure fins a completar l'aforament.

Organitza: Casa Àsia, amb la col·laboración de Ficomic, CineAsia i SoyJoy