Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Internet i Multimèdia > Noves Cultures Urbanes, Seül 2010

Noves Cultures Urbanes, Seül 2010

  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/009/353/original/Korea_2010_Def_XDcam.mp4&fotourl=/keyframes/9353.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true

Durant els dies 17 i 18 de novembre de 2010, van tenir lloc els ‘Diàlegs sobre Noves Cultures Urbanes’, un programa organitzat per Casa Àsia i el Ministeri de Cultura juntament amb l'AECID, l'Ambaixada d'Espanya a Corea, la Korea Foundation i el centre cultural Sangsang Madang, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Còrdova. Aquesta activitat s'inclou dins del marc del 60è Aniversari de les relacions bilaterals diplomàtiques entre Espanya i Corea.

L'esdeveniment es va celebrar al centre cultural Sangsang Madang de Seúl i va congregar a un destacat elenc d'artistes, creadors i actors de la indústria cultural coreana i espanyola en àmbits com el Cinema, la Moda, els Videojocs, etc. Durant la primera jornada i en el Diàleg de Cinema, Paco Plaza i Kim Ji-Woon van debatre sobre la projecció mundial del cinema fantàstic coreà i van analitzar punts de convergència i diferències d'ambdues indústries, mentre que el director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sitges, Ángel Sala, per la seva part va recordar la qualitat del cinema coreà i la “bona acollida” del gènere de terror a Espanya. Després d'aquest primer diàleg, el fotògraf espanyol Miguel Trillo, va presentar el seu treball ‘Gigasiápolis’, unes sèries de retrats sobre tribus urbanes l'objectiu del qual ha anat captant durant els últims anys en diversos països d'Àsia i en altres països del món.

Posteriorment, i durant el Diàleg de Moda, els representants de les associacions de moda espanyola i coreana, Lucía Cordeiro com a directora executiva de l'Agencia de Creadores y Moda de España (ACME) i Rupert Lee, director de la Korea Fashion Association (KFA) van fer un respectiu repàs sobre l'estat de la qüestió en ambdós països, per després comentar juntament amb els creadors Lee Doii i Juan Duyos, el potencial de la moda de d'aquests països a nivell internacional.

Després dels diàlegs, va tenir lloc el Taller de Tapas que va dur a terme la xef Celia Jiménez, (actualment a càrrec de la cuina Bodegas Campos de Córdoba i guardonada amb I Estrella Michelin), qui va explicar alguns dels secrets del seu treball diari, la importància de la gastronomia com a motor de la innovació, així com el potencial de la gastronomia espanyola com a reforç de la marca-país i impulsor de la indústria turística.

El dia 18 de desembre, el Diàleg sobre Videojocs, va congregar a diversos grans noms de la indústria. El programador espanyol afincat a Seúl, Ángel Cuñado, va conversar amb Jee Yongchan, conegut creador de jocs com Aion o Kingdom under fire,  i amb Gonzo Suárez, creador de Commandos. La tarda va continuar amb l'exposició de Lorea Iglesias, coordinadora del Movil Film Festival, que va exhibir algunes peces d'aquest nou gènere.

En acabar la presentació del MFF, el programa va continuar amb el Diàleg de Videoart, en el que la comissària Macu Morán, el videoartista Kim Gue-Joong i el president de l'Asia Art Award Forum i un dels màxims experts coreans en videoart, Suh Jinsuk, van dissertar sobre la situació del gènere, reforçar l'aposta per la compra d'art intangible; així com de les últimes tendències d'aquest camp.

Per acabar, els Diàlegs sobre Noves Cultures Urbanes van concloure amb una conferència de John Carlin sobre El fútbol como puente entre culturas, que va significar un gran èxit de crítica entre els assistents coreans, grans coneixedors de tot el que rodeja el futbol espanyol.

Microsites

Desplegable
Nuevas Culturas Urbanas 2010
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest