Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
El Consell Econòmic de Casa Àsia celebra la seva reunió anual i fixa el seu full de ruta pel 2014

El Consell Econòmic de Casa Àsia celebra la seva reunió anual i fixa el seu full de ruta pel 2014

  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/035/436/original/naomi_chakwin_web.mp4&fotourl=/keyframes/35436.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true

Aquest dilluns 25 de novembre es va celebrar la reunió anual del Consell Econòmic de Casa Àsia. Aquest consell, que està integrat per una trentena de representants del sector empresarial i de les institucions que impulsen les relacions econòmiques entre Àsia i Espanya, va tenir per objectiu plantejar les línies d’actuació futures a l’àmbit dels programes econòmiques que organitza la institució.

Aquesta edició va comptar amb la presència de la Dra. Naomi Chakwin, màxima representant a Europa del Banc Asiàtic de Desenvolupament (ADB), -la principal institució financera asiàtica multilateral-, que va realitzar una anàlisi introductori sobre les perspectives econòmiques per la regió d’Àsia-Pacífic les possibilitats de cooperació per les empreses espanyoles. Chakwin va llençar diverses dades econòmiques sobre l’Asian Development Outlook (ADO) 2013, la principal referència internacional sobre macroeconomia asiàtica. Segons aquest estudi, el creixement d’Àsia-Pacífic es manté estable i aconseguirà una mitjana del 6,6% el 2013 per, posteriorment, arribar al 6,7 el 2014. Segons Chakwin aquest creixement a la regió d’Àsia-Pacífic resulta més lent de l’esperat, ja que les economies regionals dominants, a excepció de la Xina, també estan creixent a un ritme més moderat.

Pel que fa als dos gegants, Chakwin va dir que el creixement a la República Popular de la Xina (8,2% el 2013) segueix un altre ritme gràcies al fort consum i a la inversió; l’Índia té el potencial d’arribar al 6% el 2013 i el 6,5% el 2014, però per això haurà de crear un context d’inversió més favorable; mentre que el Sud-est Asiàtic (5,3% el 3013) s’està beneficiant d’una demanda interna robusta i d’un major comerç amb els veïns de la regió.

Després de la seva intervenció, el Director General de Casa Àsia, Ramón Mª Moreno, va realitzar un breu balanç de la situació actual de Casa Àsia i va exposar els programes més rellevants que du a terme la institució, com les tres Tribunes organitzades amb Corea, Filipines i l’Índia, el Congrés Internacional de Turisme Asiàtic o altres activitats dedicades a sectors com les infraestructures o les energies renovables. Igualment, va destacar que les activitats dirigides al foment de la diplomàcia econòmica són una de les prioritats i tenen el seu reflex a la programació de Casa Àsia. A continuació, el Director del Departament d’Economia i Empresa, Amadeo Jensana, va presentar les línies generals de la programació econòmica de cara el 2014.

Entre els representants d’institucions i empreses que van participar en aquesta edició, a més a més de les institucions que formen el Consorci (Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació, Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments de Barcelona i Madrid), va destacar la participació de representants de l’ICEX, l’Autoritat Portuària de Barcelona, l’Ajuntament de València, la Fundació CIDOB o la Universitat de Barcelona. S’ha destacar, així mateix, la part empresarial, amb representats de CaixaBank, Técnicas Reunidas, Melià Hotels International, Roca Junyent, Cuatrecasas, Garrigues, Pangeoa XXI, Value Retail i Borges.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest