Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
García- Margallo es reuneix amb empresaris de multinacionals asiàtiques a Barcelona

García- Margallo es reuneix amb empresaris de multinacionals asiàtiques a Barcelona

  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/037/029/original/expo-espana_europa_web.mp4&fotourl=/keyframes/37029.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true

  • El ministre ha inaugurat l'exposició "1986-2014, Espanya a Europa"

El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha presidit aquesta tarda a Casa Àsia un esmorzar de treball amb amb representants de les principals empreses multinacionals asiàtiques amb seu a Barcelona, ​​així com amb espanyoles amb interessos a Àsia. Al matí, el ministre, acompanyat del secretari d'Estat per a la Unió Europea, Iñigo Méndez de Vigo, i del director general de Casa Àsia, Ramon Mª Moreno, ha inaugurat l'exposició divulgativa "1986-2014 Espanya a Europa" amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu del proper 25 de maig.

En la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació, el ministre ha assenyalat que el dinar de treball empresarial ha servit "per intercanviar experiències amb l'objectiu de fer el país més atractiu per a les inversions estrangeres, tant per atreure estalvi per finançar la nostra economia, com per atreure inversions per crear ocupació, afavorir les exportacions que creen llocs de treball o ajudar a les nostres empreses a conquerir nous mercats".

García- Margallo ha dit que les xifres dels últims anys són prometedores, ja que les exportacions espanyoles absorbeixen el 38% del PIB, "la qual cosa posa de manifest que s'està produint un canvi de tendència i que anem cap a un nou cicle econòmic en el que s'ha deixat enrere l'endeutament i avançar en la promoció de la productivitat i en la recuperació de la competitivitat ".  Com a exemple, el ministre ha explicat que l'any passat les empreses espanyoles van guanyar concursos a l'estranger per més de 50 mil milions d'euros, competint en sectors com les energies renovables, la  gestió d'aigües, aeroports o infraestructures.

Entre les empreses asiàtiques que han participat al dinar cal destacar Nissan, Huawei, Singapore Airlines, Hutchinson Whampoa Limited, China National Bluestar o la China Shipping. També han assistit representants d'empreses locals com el  Port de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, La Caixa, Abertis o Roca Junyent. El ministre ha manifestat que els empresaris li han traslladat les seves inquietuds en el desenvolupament de la seva activitat i les dificultats per convèncer els grups multinacionals als quals pertanyen per seguir invertint a Espanya, així com per ajudar al país a crear llocs de treball.

En un altre ordre de coses, Margallo també s'ha referit al debat sobiranista i ha emplaçat la Generalitat de Catalunya a demostrar amb dades empíriques les conseqüències d'una declaració unilateral d'independència que, ha assegurat, seria "una catàstrofe per a Catalunya i molt perjudicial per a la resta d'Espanya".

Un nou escenari globalitzat
Al matí, García-Margallo, que ha inaugurat l'exposició " 1986-2014 Espanya a Europa", ha destacat en la seva intervenció que el món està vivint un fenomen revolucionari com és el de la globalització. Un procés "nou i inèdit " que Margallo ha resumit en tres característiques: el poder dels grups econòmics multinacionals, la revolució tecnològica -que ha fet possibles les transformacions que estem vivint -i la velocitat a la qual es produeix el canvi. Ha posat com a exemple dos països asiàtics, la Xina i l'Índia, que al segle XXI dupliquen la seva riquesa cada 10 anys.

Països com aquests, els antany anomenats "emergents", protagonitzen molts dels canvis estructurals provocats per la globalització apuntats per García-Margallo. D'una banda la competència generada després de la seva aparició als mercats, l'emigració de les empreses occidentals a aquests països, el canvi en la destinació de les inversions estrangeres directes (d'Estats Units als " emergents") i la importància del crèdit en el desenvolupament de qualsevol economia. Vuit de cada deu de les empreses exportadores de la Xina, "el país de moda", són occidentals. I si el 1995 les exportacions xineses de productes sofisticats i d'alta tecnologia representaven només el 7%, el 2007 ja representen el 33%.

Espanya- Europa, 28 anys de relació.
L'exposició "1986-2014. Espanya a Europa", es compon de fotografies, vídeos i textos amb l'objectiu de reflexionar i sensibilitzar la ciutadania davant la importància de les properes eleccions al Parlament Europeu, en paraules de Ramon Mª Moreno, director general de Casa Àsia. "Són accions necessàries perquè tot i el pes que té la UE, els ciutadans no atribueixen la importància que s'hauria de donar a Europa", ha afegit.

Pel secretari d'Estat per a la Unió Europea, Íñigo Méndez de Vigo, "s'ha de reflexionar perquè la gent es formi una opinió, tant del camí recorregut, els reptes que queden per davant i els beneficis que Europa ha aportat a Espanya i el protagonisme que Espanya ha tingut en la Unió Europea". Per això, ha llançat unes xifres que demostren que la relació és satisfactòria : "si la renda per càpita el 1986 era de 8 mil euros, avui és de 20 mil euros. Les inversions que ha fet Europa en fons han suposat 146.000 milions  d'euros i ha fet que Espanya sigui el primer en nombre d'autopistes i autovies del continent i el segon amb la xarxa del tren d'alta velocitat".

García-Margallo ha resumit els reptes per a Europa en els propers anys: la pèrdua de competitivitat, l'envelliment de la població i la debilitat de l'arquitectura institucional. "Només els estats forts agrupats en organitzacions regionals sòlides són capaços de sobreviure amb èxit al món en què vivim", ha destacat García-Margallo. "La resposta que els europeus hem donat a la globalització es diu Unió Europea", ha conclòs.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest