Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Projecte per a l'escolarització de nenes a l'escola de Jadan (Índia)

Projecte per a l'escolarització de nenes a l'escola de Jadan (Índia)

L'Associació Espanyola Ioga a la Vida Quotidiana promou el projecte Gyan Putra - Jadan School amb l'objectiu d'aconseguir fons per a la matriculació gratuïta de nenes i nens que viuen a la regió de Jadan en l'estat de Rajasthan (Índia). Darrere d'aquest projecte hi ha la voluntat d'oferir una oportunitat a aquestes nenes d'escapar de la pobresa, el matrimoni infantil i l'explotació mitjançant l'educació. Aquesta associació s'ha proposat com a objectiu econòmic recaptar 8.000 euros amb els quals s'asseguren l'educació gratuïta de 100 nenes.

L'escola de Jadan es va inaugurar l'any 2002 i des d'aleshores ha anat incrementant el nombre de nenes i nens matriculats. Dels 180 alumnes inicials s'ha passat a 1.325 alumnes a la fi del 2014. No obstant això, l'escola necessita de recursos per poder donar cabuda a noves alumnes, contractar més professors i ampliar les instal·lacions.

Des de l'obertura a l'escola l'any 2002 el treball principal de l'associació ha consistit en donar una educació gratuïta a les nenes per així facilitar la seva assistència escolar, facilitar el trasllat a l'escola amb autobús per als nens de les aldees més allunyades i obtenir el compromís dels pares de no utilitzar als seus fills en els treballs agrícoles del camp.

Els diners que es demanen de forma voluntària serviran per costejar tant el manteniment de l'escola com les garanties d'escolarització dels seus alumnes. Cal tenir en compte que el cost per alumne és de 80 euros anuals, el salari del professorat se situa entre els 95 euros i els 295 euros mensuals i que el 75% del manteniment de les instal·lacions es cobreix gràcies a ajudes col·lectives i iniciatives privades.

També hi ha la possibilitat d'apadrinar un alumne per poder així assegurar la seva escolarització.

El web del projecte Gyan Putra - Jadan School: http://www.omashram.com/projects/vidyala

L'Associació està col·laborant amb la plataforma iWopi per aconseguir benefactors per a la causa: http://app.iwopi.org/causas/268

Antecedents

Rajasthan (Índia) és una regió desèrtica en què la sequera i l'aridesa poden arribar a durar anys. Les condicions de vida són molt dures, limitant les possibilitats dels seus habitants. Aquesta situació d'escassetat provoca que l'escolarització d'un fill es converteixi en un luxe a l'abast de molt pocs i les poques famílies que s'ho poden permetre envien abans a l'escola a un nen, negant sovint a les nenes la possibilitat de rebre educació. Com a conseqüència, el 70% de les dones i nenes de la regió són analfabetes. En l'actualitat més del 36% dels nens de l'Índia no són registrats en néixer; ja sigui per falta de diners per aconseguir la seva expedició, perquè les oficines són inaccessibles o perquè molts pares desconeixen els seus drets. No obstant això, és obligatori presentar un certificat de naixement per poder inscriure els nens a l'escola.

El diumenge 1 de novembre estaran al mercat Fleadonia on hi haurà una paradeta d'objectes de segona mà. Els beneficis es destinaran íntegrament al projecte educatiu Gyan Putra.

S'oferirà, a més a més, una classe gratuïta de ioga a l'aire lliure pels assistents que ho desitgin.


Web Espanya

Web projecte Gyan Putra Jadan School Internacional

Bloc projecte Gyan Putra Jadan School Internacional

Facebook Yoga en la Vida Cotidiana

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest