Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Les Filipines: La porta mig oberta del mercat asiàtic

Les Filipines: La porta mig oberta del mercat asiàtic

El suplement Empresa del diari ABC ha destacat en un reportatge l'atractiu mercat filipí per a la inversió espanyola. Les Filipines compten amb un mercat de més de 100 milions d'habitants, un dels increments del PIB més alts d'Àsia, (6.0 en 2016 i 6.1 en 2017), i compta amb una inflació controlada (2,3%) i una força laboral jove, així com una emergent classe mitjana.

Les Filipines és membre de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN), que integra deu països que compten amb un notable creixement i desenvolupament econòmics i una població de més de 600 milions d'habitants. Aquesta associació va posar en marxa l'any passat la Comunitat Econòmica de l'ASEAN (AEC) per crear un mercat regional únic.

L'última edició de la Tribuna Espanya-Filipines, celebrada a Davao del 25 al 27 de novembre, organitzada per Casa Àsia, la Fundació Jaume i el Consell de Negocis Filipí-Espanyol, va buscar noves formes de col·laboració econòmica per aconseguir un major desenvolupament conjunt, i, en particular, es van identificar el desenvolupament d'infraestructures i de fonts d'energia renovables com dos dels sectors en què els dos països podrien beneficiar-se.

Justament, Ramon Maria Moreno, director general de Casa Àsia, destaca en el reportatge d'ABC que algunes de les oportunitats que brinda el mercat filipí són en el sector de les infraestructures, el de l'energia i el de productes agrícoles. Moreno recorda que "a les Filipines mai se l'ha vista com una gran oportunitat. El focus estava en països veïns, però ara s'estan començant a veure totes les possibilitats que ofereix. Evidentment, la distància no ajudava molt, encara que els lligams històrics i culturals que mantenim faciliten la possible penetració espanyola".

Moreno també ha destacat el creixement de la inversió filipina a Espanya, el moviment més important de la qual ha estat el desembarcament del grup Emperador. Pel que fa a les dificultats d'entrada de les empreses espanyoles en aquesta economia asiàtica, Moreno ha assegurat que el nou govern filipí ja està donant "gran importància al comerç bilateral i intentant reduir la càrrega burocràtica, encara bastant intensa, per atreure capital". En la mateixa línia, recomana un canvi de mentalitat de l'empresa espanyola per entendre les característiques culturals del país i anar de la mà d'un soci local.

Narciso Casado, director de Relacions Internacionals de la CEOE, ha destacat que els països de la zona Asean "ofereixen entre si diferents avantatges competitives. Les Filipines les presenta en els serveis professionals, l'externalització de serveis o els serveis financers. També ofereix bones condicions en determinats sectors industrials, on ja hi ha un teixit de proveïdors locals i una capacitat logística desenvolupada".

Casado reconeix que "encara hi ha algunes traves al comerç", com les relacionades amb la tramitació duanera o l'aprovació de documents oficials, però que "les seves barreres no superen ni en nombre ni en importància a les existents en altres països del seu entorn".

Informació relacionada

Desplegable

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest