Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Economia i Empresa > Jornada tècnica sobre protocol de negocis a la Xina

Jornada tècnica sobre protocol de negocis a la Xina

Dijous, 16 de febrer, el World Trade Center de Barcelona va acollir una nova jornada tècnica sobre "El protocol dels negocis a la Xina". Va comptar amb l'assistència de representants de més de trenta empreses i amb la participació de la consultora i professora de llengua xinesa de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI), Yuan Gao.

Es tracta de la setena edició d'aquestes jornades tècniques que organitzen conjuntament Port de Barcelona i Casa Àsia dirigides a la formació de les empreses de la comunitat portuària amb interessos a la regió d'Àsia-Pacífic.

La sessió va començar amb una anàlisi del context cultural de la Xina i acte seguit es va aprofundir en la particular concepció dels negocis que es té al país. Es van tractar aspectes relacionats amb la negociació intercultural, temes lingüístics, preparació i estratègia de negociació en les reunions, la importància de l'intercanvi de regals, com mantenir relacions comercials a distància amb la contrapart xinesa o com tancar acords de negoci. Al final de la jornada, Gao va exposar alguns casos pràctics sobre negocis a la Xina.

En aquesta jornada es va posar èmfasi en la importància de detectar el perfil de l'empresari xinès amb el qual s'està negociant, ja que hi ha diferents tipologies i cadascuna d'aquestes presenta unes característiques específiques. En l'apartat de les relacions interpersonals, Yuan Gao va assenyalar 5 paraules clau per tancar un bon negoci amb els empresaris xinesos. Aquestes paraules estan vinculades a 5 conceptes: mianzi (el que veuen de mi); guanxi (l'afavoriment mutu); renqing (la frontera entre individus); xinyong (allò adequat versus allò just) i dengji (jerarquia i formalisme).

Gao també va destacar una altra faceta important a l'hora de tancar acords i les seves implicacions en el cas de la cultura dels negocis. En aquest sentit, Gao va recomanar tenir en compte qüestions com: gaudir del regateig com ho fa la contrapart xinesa; no demostrar on està el teu límit en les negociacions; ser creatiu en les condicions i alternatives; ser el dominant en el ritme de les negociacions; saber interpretar la intenció / motivació real dels plantejaments de la part xinesa i repetir i reconfirmar cada punt de l'acord.

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest