Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Educació > L'aprenentatge de la diversitat a través de la poesia

L'aprenentatge de la diversitat a través de la poesia

Del 6 al 9 de març van tenir lloc les lectures de poemes d'alumnes i comerciants dels barris d'Hostafrancs i Trinitat Vella en el marc del projecte “Poemes que ens acosten” de Casa Àsia. L'acte es va realitzar a la sala de plens de l'Ajuntament de Sants-Montjuïc i a l'Espai Barcino del Centre Cívic de Trinitat Vella.

En total, van participar 280 persones entre alumnes, mestres i familiars de les escoles Joan Peregrí, Miquel Bleach, Ramon i Cajal, IES Comas i Solà i l'Escola de Formació d'Adults Trinitat Vella. A més, representants de les diferents entitats i institucions participants van llegir poemes seleccionats per a l'ocasió.

Estudiants i comerciants de totes les edats i contextos culturals diversos van compartir i intercanviar poesia en hindi, xinès mandarí, rus, català, castellà, anglès i urdu, gaudint d'escoltar la musicalitat característica de cada llengua i festejant la diversitat cultural de tots dos barris, sent aquesta una les seves majors riqueses.

Els comerciants i alumnat es van mostrar entusiastes per compartir l'après, explicant les experiències i anècdotes que van tenir durant les visites als comerços del barri. Casa Àsia va fer lliurament de diplomes a cada comerç, centre educatiu i associació que va col·laborar amb el projecte, en forma d'agraïment, reflectint la importància de l'intercanvi cultural, la creació de vincles i la cohesió social, reconeixent la diversitat cultural de la ciutat.

El projecte compta amb la col·laboració de la Direcció de Drets de Ciutadania i Immigració de l'Ajuntament de Barcelona, les Associacions de Comerciants Creu Cuberta i Trinitat Vella, l'Ajuntament del Districte Sants–Montjuïc, el Centre Cívic i Biblioteca de Trinitat Vella.
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest