Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Educació > La V Reunió d'Estudis Asiàtics aborda la cooperació acadèmica amb la Xina

La V Reunió d'Estudis Asiàtics aborda la cooperació acadèmica amb la Xina

Aquest dijous, 18 de maig, se celebra la cinquena edició de la Reunió d'Estudis Asiàtics, organitzada per Casa Àsia, que comptarà amb la participació de trenta universitats de tota la Xina, més de mig centenar d'experts i professors dels seus centres i també una vintena d'universitats espanyoles amb els seus respectius tècnics i docents. La reunió abordarà la cooperació acadèmica entre universitats espanyoles i institucions acadèmiques xineses. No en va, el leitmotiv d'aquesta trobada anual és "Promoting Students and Professors Mobility between Spain and Xina".

La inauguració de la trobada comptarà amb la presència del Comissionat d'Educació i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona, Miguel Ángel Essomba, de la directora d'Educació de l'Ambaixada de la R.P. Xina a Madrid, Zhong Xiwei i de la vice secretària general de la China Education Association for International Exchange, Zhou Yan, així com del director general de Casa Àsia, Ramón Mª Moreno.

En les cinc taules de treball que conformen aquesta cita anual de Casa Àsia es tractaran temes com: els desafiaments per a la internacionalització de les universitats. En segon lloc, els programes per a la promoció i el reclutament dels estudiants estrangers. En tercer lloc, les bones pràctiques en la cooperació entre les universitats i l'empresa, amb especial atenció al món laboral; a continuació es tractarà el tema dels programes i cursos en anglès i els dobles graus, i finalment, el servei als estudiants estrangers i els programes d'alumni i com desenvolupar-los.

En el marc d'aquesta trobada acadèmica se siganrà un memoràndum d'entesa entre Casa Àsia i el China Education Association for International Exchange.

El 2020, una mica més de la meitat de la població en edat d'entrar a la Universitat es concentrarà a la Xina, l’Índia, els Estats Units i Indonèsia. Per això l'Àsia i, especialment, la Xina es presenten com un objectiu primordial per a aquelles universitats que busquen expandir-se pel món. A més, amb gairebé un milió i mig d'estudiants xinesos fora de les seves fronteres, la Xina s'ha convertit en el major exportador d'estudiants al món.

Amb aquesta V Reunió d'Estudis Asiàtics, Casa Àsia pretén contribuir a fomentar l'intercanvi acadèmic, intel·lectual i universitari entre Àsia i Espanya. Així mateix, desenvolupar i executar projectes conjunts de col·laboració universitària entre universitats asiàtiques i espanyoles. Finalment, tenir una oferta d'estudis asiàtics de qualitat que d'una banda, fomentin futurs professionals experts en Àsia, i de l'altra, un professorat expert en Àsia.


 

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest