Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Asian Film Festival. Barcelona, ​​el millor cinema asiàtic en un sol festival

Asian Film Festival. Barcelona, ​​el millor cinema asiàtic en un sol festival

  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/053/134/original/AFFBCN_Trailer_para_web_.mp4&fotourl=/keyframes/53134.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true

Asian Film Festival. Barcelona (AFFBCN), el certamen especialitzat en cinema asiàtic de Barcelona se celebrarà del 2 al 12 de novembre a tres seus principals: Cinemes Girona, Caixaforum i Filmoteca de Catalunya, i en la seva cinquena edició projectarà més d’un centenar de pel·lícules -119 en total - provinents de 25 països asiàtics. Aquesta aposta per donar continuïtat a la celebració d'un festival de cinema asiàtic a Barcelona ve de la mà de Casa Àsia.

La programació del festival, amb pel·lícules dels anys 2015, 2016 i 2017, es distribueix en sis seccions on es recull la selecció de títols corresponents que es fa en cada edició. Aquestes seccions són respectivament: la Secció Oficial (19 llargmetratges), la Secció Panorama (19) la Secció Netpac (18) –les tres a concurs-; la Secció Discoveries (13), la Secció Especial (13), i la Secció "Retrospectiva" amb 15 pel·lícules i que està dedicada al cineasta taiwanès Hsiao Hsien-Hou. L’AFFBCN també inclou un programa de curtmetratges amb 22 títols.

"L'objectiu del festival és generar un lloc de trobada i diàleg intercultural amb Àsia, sent la diversitat cultural i les qüestions de gènere un dels aspectes més rellevants. Per aquest motiu, totes les pel·lícules tenen un comú denominador, que es ve repetint des de la primera edició, ja que totes conflueixen en mostrar un retrat contemporani de les respectives comunitats, pobles i nacions asiàtiques corresponents", segons Menene Gras Balaguer, directora del certamen i del departament de Cultura de Casa Àsia.

Així, es pretén apropar i transmetre el valor de les cinematografies de la regió Àsia-Pacífic, des d'Àsia Central fins a Nova Zelanda, en un festival destinat als entusiastes del cinema asiàtic i cinèfils en general, sent la vida quotidiana en totes les seves accepcions un element determinant en la majoria de títols que es projecten. No és en va que el gènere cinematogràfic que predomina en tota la filmografia del certamen sigui el drama.

Més d’un centenar de pel·lícules del continent asiàtic del 2 al 12 de novembre

Aquest any el festival arrencarà a CaixaForum amb una preestrena el 2 de novembre, amb la projecció de la pel·lícula Bench Cinema del director iranià Mohammad Rahmanian, i s'inaugurarà oficialment als Cinemes Girona, el 8 de novembre, amb l'última pel·lícula de Naomi Kawase, Hikari (Radiance),que es va presentar a l'últim festival de Cannes i s'estrenarà al nostre país. La sessió de clausura tindrà lloc el 12 dee novembre als Cinemes Girona amb el llargmetratge Memoir of a Murderer del cineasta Won Shin-yun.

Entre la filmografia que es presenta al AFFBCN, el Festival posa en relleu el cinema iranià amb 10 títols, i el japonès, coreà i el de Kirguistan amb 9 cada un. Altres països representats són: Afganistan, India, Kazakhstan, Tadjikistan, Xina, Austràlia, Mongòlia, Bangla Desh, Bhutan, Cambodja, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Hong Kong, Filipines, Indonèsia, Tailàndia, Taiwan/Xina, Vietnam i Nova Zelanda.

A més de la preestrena i la pel·lícula inaugural, el Festival suggereix els següents 10 títols del conjunt de propostes: Fantasy of the Girls (2016) de  Ahn Jung-Min (Corea), Railway Children (2016) de Prithvi Konanur (Índia), Dawn of the Felines (2016) de Kazuya Shiraishi (Japó), Ta’ang (2016) de Wang Bing (Hong Kong), A Father’s Will (2016) de Bakytbek Mukul i Dastan Zhapar Uulu (Kirguizistan), Winter Story (2016) de Tulga Bayarkhuu  (Mongòlia), Bangkok Nites (2016) de  Katsuya Tomita (Tailàndia, Holanda i França), Memoir of a murderer (2017) de Won Shin-yeon (Corea), Wolf and Sheep (2016) de Sharbanoo Sabat (Afganistan), i Diamong Island (2016) de Davy Chou (Cambodja).

Els llargmetratges es podran veure a les tres seus principals del certamen: Cinemes Girona, CaixaForum i Filmoteca de Catalunya i a les subseus següents: Hotel Generator, Museu de la Immigració, Soho House de Barcelona i la Biblioteca Singuerlin de Santa Coloma de Gramanet.

L’Asian Film Festival. Barcelona concedirà un total de 10 premis: premi a la millor pel·lícula, millor director i millor guió tant per a la secció oficial a concurs com per la de Panorama; el premi Netpac -Networwing for the Promotion of the Asian Cinema- a la millor pel·lícula de la secció Especial i la Discoveries; i dos premis més: el del Públic i el del Jurat. Aquests guardons seran concedits per 4 jurats: jurat de la secció oficial, Panorama, Netpac, i jurat Jove.

El certamen, que també compta amb activitats complementàries, perllongarà la seva activitat amb una selecció de títols per una dotzena de municipis de la província de Barcelona.

El Festival també pretén compensar la falta de distribució comercial de pel·lícules que el mercat no porta al nostre país, promovent l'accés del públic espanyol a les produccions asiàtiques d'alta qualitat, i la trobada de professionals del sector i de la indústria del cinema.

L’Asian Film Festival. Barcelona (anteriorment, Casa Àsia Film Festival) va prendre el relleu el 2011 del Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona (BAFF), aspira a convertir-se en un festival de referència internacional, i fer de pont amb altres festivals que compten amb una presència asiàtica rellevant a la seva programació com Cinemes del Sud (Granada), el Festival de Cinema de Gijón, el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, i el Festival de Cinema de Sant Sebastià.

L'antiga denominació del festival "Casa Asia Film Festival" ha estat reemplaçada per la d’Asian Film Festival. Barcelona, ​​tenint en compte que és un festival de i per a la Ciutat Comtal, però obert al gran públic d’arreu amant del bon cinema asiàtic.

Web del Asian Film Festival. Barcelona: http://www.asianfilmfestival.barcelona

Hashtag: #AFFBCN

Informació práctica:

Cinemes Girona c/ Girona, 175. Tel. 93118 45 31. Metro Verdaguer. L5

Preus: Entrada normal 6 euros. Socis, abonats i estudiants, biblioteques i altres 5 euros.
Abonament 10 pel·lícules 40 euros i abonament 5 pel·lícules 23 euros.
La compra d’entrades es podrà realizar a taquilla o a través de  http://www.cinemesgirona.cat/

CaixaForum Av. Francisco Ferrer Guardia, 6-8, Tel. 93 476 86 00. Metro Pl. España. L1, L3.

Preus: Entrada general: 4 €. Entrada per a clients de Caixabank: 2 €
Compra d’entrades a través de:
https://ticketsbarcelona.caixaforum.com/caixaforum_bcn/ca_ES/entradas/evento/9958

Filmoteca Catalunya l Plaça de Salvador Seguí, 1-9, 08001 Barcelona. Telèfon. 93 567 10 70. Metro: L3 Liceu / L2 Paral·lel Bus: 21 / 24/ 59 / 88 / 91/ D20/ H14/ V11/ V13

Preus: Entrada individual: 4 €. Entrada reduïda: 3 €. Entrada programació infantil: 2 € (Infants fins a 12 anys+tarifa reduïda per a dos acompanyants);  Amb Carnet Club Super3, entrada gratuïta per al titular del carnet + tarifa reduïda per a dos acompanyants. Filmo 10 (vàlid per a 10 sessions): 20 €  
Compra d’entrades a taquilla.

Més informació: http://www.filmoteca.cat/web/la-filmoteca/equipaments/filmoteca-de-catalunya/informacio-practica

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest