Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
150 anys de relacions diplomàtiques entre Espanya i Japó

150 anys de relacions diplomàtiques entre Espanya i Japó

Espanya i el Japó celebren aquest any el 150 aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques. Amb motiu d'aquesta efemèride s'ha previst el desenvolupament al llarg de 2018 d'un ampli programa de trobades d'alt nivell, activitats econòmiques, culturals i entre societats civils, a través d'un gran nombre d'exposicions, festivals, representacions artístiques i seminaris en dos països, segons ha comunicat l'Oficina d'Informació Diplomàtica del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació.

Les commemoracions de l'aniversari parteixen d'una iniciativa conjunta hispano-japonesa, orientada a intensificar i revaloritzar les relacions bilaterals en tots els àmbits. La cerimònia oficial d'inauguració del 150 aniversari a Espanya va tenir lloc el passat 16 de gener a Madrid i el 23 de gener a Tòquio, amb la participació d'autoritats espanyoles i japoneses i personalitats de la vida civil vinculades al foment de les relacions bilaterals.

Aquesta commemoració es produeixen en un moment molt destacat per a les relacions bilaterals després del nou cicle iniciat amb el viatge d'Estat de Ses Majestats els Reis al Japó a l'abril de 2017, en el qual es va tornar a posar de manifest l'alt grau de sintonia entre tots dos països i la vinculació cada vegada més important en matèria econòmica i comercial, de ciència i tecnologia i entre les dues societats civils.

Japó és en l'actualitat el segon soci comercial d'Espanya a Àsia i Espanya és el sisè subministrador al Japó entre els països de la UE. En 2016 s'ha superat la xifra de 6.000 milions d'euros en intercanvis comercials i el nombre de visitants japonesos a Espanya va arribar als més de 473.000 turistes, situant al Japó com el principal mercat emissor de turistes asiàtics a Espanya. Prop de 100.000 espanyols van visitar el Japó en l'últim any.

Encara que l'any 2018 es commemora aquest aniversari, les relacions històriques entre els dos països es remunten a l'any 1549, amb l'arribada de Sant Francesc Xavier a l'illa de Kyushu, les relacions diplomàtiques entre Espanya i Japó es van establir el 12 de novembre de 1868, amb la signatura del Tractat hispano-japonès d'Amistat, Comerç i Navegació, en un període històric de profunds canvis en tots dos països i aspiracions compartides d'obertura internacional.

La 2 de TVE amb el 150 aniversari

La 2 va estrenar ahir diumenge, 18 de febrer, una programació especial que s'emetrà al llarg de 2018 per commemorar el 150è aniversari de les relacions diplomàtiques entre Espanya i Japó. En concret la cadena va projectar el documental 'El viatge del  'samurai”.Cada mes, s'emetrà un nou contingut relacionat amb el país nipó i al novembre, mes de l'aniversari, s'incrementaran els continguts especials i s'estrenarà el documental de producció pròpia de RTVE 'Kizuna'.

La programació especial es va presentar a Torrespaña dijous passat en un acte que va comptar amb la presència de l'ambaixador del Japó a Espanya, Masashi Mizukami, que va detallar el pla de celebracions que prepara l'Ambaixada per a les pròximes dates, i del director de La 2, Juan Manuel Hidalgo, que va exposar els continguts especials que emetrà la cadena aquest any i que començaran en els propers dies. En l'acte hi van ser presents responsables del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació i del cos diplomàtic.

Més informació a: http://www.rtve.es/rtve/20180215/2-lanza-programacion-especial-motivo-del-150-aniversario-relaciones-diplomaticas-entre-espana-japon/1678801.shtml

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest