Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Educació > Catàleg de cursos asiàtics del primer trimestre de 2018

Catàleg de cursos asiàtics del primer trimestre de 2018

Casa Àsia ofereix per al nou any una nova proposta de cursos sobre Àsia i el Pacífic que s'oferiran tant a la seva seu de Barcelona, ubicada al Pavelló de Sant Manuel del Recinte Modernista de Sant Pau, com en el seu centre de Madrid al Palau de Cañete. Tots els cursos oferts són impartits per professors de contrastada experiència i formació en cadascuna de les matèries.

Educación Barcelona. 10/01/2018 > 28/02/2018.
Curso de mindfulness: para la regulación de las emociones y el estrés
Curs de mindfulness: per la regulació de les emocions i l'estrès

El mindfulness és la pràctica d'obrir el cor al moment present, a través del cultiu de la presència i la compassió. Aquest curs ofereix una formació vivencial orientada a desenvolupar habilitats de regulació del malestar físic i emocional i de cultiu d'estats mentals positius.

 

Educación Barcelona. 11/01/2018 > 01/02/2018.
Curso: "Sánscrito para practicantes de yoga"
Curs: "Sànscrit per a practicants de ioga"

Aquest curs és una introducció al sànscrit aplicat al ioga. Després d'una breu introducció a la pronunciació del sànscrit i a la història del ioga, estudiarem els termes sànscrits més utilitzats en el dia a dia de les classes de ioga: els noms de les postures i altres tècniques del haṭha-ioga i els conceptes filosòfics més coneguts de l'espiritualitat hindú.

Educación Barcelona. 12/01/2018 > 16/03/2018.
Curso de lengua coreana y su entorno socioeconómico
Curs de llengua coreana i el seu entorn socioeconòmic

El curs combina objectius comunicatius generals al costat d'altres de caire cultural que permetran als estudiants desenvolupar-se i relacionar-se en el context de la societat. També facilitarà entendre la societat, les institucions i l'organització empresarial, permetent una millor adaptació a treballar en entorns coreans.

Educación Barcelona. 15/01/2018 > 19/03/2018.
Curso: “Un travelling por el cine asiático”
Curs: "Un tràveling pel cinema asiàtic"

En aquest curs els/les alumnes obtindran les claus per veure cinema asiàtic. Farem un tràveling des del classicisme de Kurosawa als "live-action" moderns, a l'anime, passant pel cinema coreà i xinès, la indústria del cinema a l'Índia més enllà de Bollywood, i acabarem fixant la mirada al cinema del Sud-est Asiàtic : Filipines, Tailàndia, entre d'altres.

Educación Barcelona. 15/01/2018 > 19/03/2018.
Curso: "Yogafullness para la relajación y fortaleza día a día"
Curs: "Iogafullness per a la relaxació i fortalesa dia a dia"

Ioga dinàmic i físic que promou de manera significativa un major nivell d'energia i força, flexibilitat i mobilitat, de calma mental i concentració. La pràctica continuada ens permet mantenir una major relaxació i fortalesa en el dia a dia.

Educación Barcelona . 16/01/2018 > 20/03/2018.
Curso: "Caligrafía china avanzada"
Curs: "Cal·ligrafia xinesa avançada"

En el món oriental, aquesta cerimònia d'escriptura s'ha conservat durant milers d'anys. L'essència d'escriure no només és representar la bellesa dels símbols, sinó també mostrar la virtut de la persona. Com va dir el crític Liu Xizai, a la cal·ligrafia s'han de reflectir les idees, els coneixements i el caràcter de la persona. Al seu torn, el cal·lígraf Sun Kuaoting va dir que ha de tenir funció educativa i ser extraordinària com els déus. Segons ell, si la personalitat és bona i correcta, la cal·ligrafia també ho serà.

Educación Barcelona. 16/01/2018 > 20/03/2018.
Taller de introducción a la pintura china
Taller d'introducció a la pintura xinesa

En la pintura xinesa té gran importància l'expressió del sentit del buit i de la plenitud, que són en conjunt l'energia i el gest que conté una obra. Aquesta energia i gest són les bases de la creació i el Dao (camí cap a la naturalesa essencial que contenen tots els éssers).

Educación Barcelona. 16/01/2018 > 03/07/2018.
Abiertas las inscripciones de los cursos de japonés (JFS)
Obertes les inscripcions als cursos de japonès (JFS)

Casa Àsia i la Fundació Japó obren les seves inscripcions a Barcelona per al primer trimestre dels cursos de japonès JFS, dissenyats i elaborats per la Japan Foundation.

Educación Barcelona. 16/01/2018 > 20/03/2018.
Curso: "Lengua y cultura indonesias"
Curs: "Llengua i cultura indonèsies"

Indonèsia, amb les seves 17.000 illes és el major arxipèlag del món, i ofereix una diversitat ètnica, lingüística, i cultural úniques. L'indonesi o bahasa Indonèsia és una versió estandarditzada del malai, que es va triar com a llengua oficial d'Indonèsia, el segon país del món amb major nombre de llengües.

Educación Barcelona. 16/01/2018 > 20/03/2018.
Curso: "Introducción a la lengua, protocolo social y de negocios de Indonesia"
Curs: "Introducció a la llengua, protocol social i de negocis d'Indonèsia"

Indonèsia, amb les seves 17.000 illes és el major arxipèlag del món, i ofereix una diversitat ètnica, lingüística, i cultural úniques. L'indonesi o bahasa Indonèsia és una versió estandarditzada del malai, que es va triar com a llengua oficial d'Indonèsia, el segon país del món amb major nombre de llengües.

Educación Madrid. 17/01/2018 > 21/03/2018.
Curso "India IV: el arte islámico"
Curs "L'Índia IV: l'art islàmic"

En aquest curs es realitzarà un recorregut per l'art indi, especialment islàmic, estudiant els estils arquitectònics de palaus, mesquites i mausoleus, tant del Sultanat de Delhi com dels sultanats provincials, fins l'apoteosi de l'art mogol que, gràcies a la bellesa dels materials i al seu rigor constructiu, enriqueix la història de l'art mundial.

Educación Barcelona. 19/01/2018 > 23/03/2018.
Taller avanzado de pintura china
Taller avançat de pintura xinesa

En la pintura xinesa té gran importància l'expressió del sentit del buit i de la plenitud, que són en conjunt l'energia i el gest que conté una obra. Aquesta energia i gest són les bases de la creació i el Dao (camí cap a la naturalesa essencial que contenen tots els éssers).

Educación Barcelona. 19/01/2018 > 23/03/2018.
Taller de introducción a la caligrafía china
Taller d'introducció a la cal·ligrafia xinesa

Escriure cal·ligrafia xinesa és un ritual, una cançó sobre la circulació de l'energia. El procés consisteix en una transmissió de l'esperit de l'univers al gest concret de cada traç. Abans d'escriure, la meditació purifica la ment i el ritual predisposa a la captació de l'energia.

Educación Barcelona. 23/01/2018 > 13/03/2018.
Curso: "Iniciación al shodô"
Curs: "Iniciació al shodô"

El shodo és la cal·ligrafia japonesa i una de les arts tradicionals de la seva cultura. És un exercici d'aprendre a escriure els signes japonesos, juntament amb un aprenentatge de l'art amb tinta xinesa, pinzell de bambú i paper japonès.

Educación Barcelona. 23/01/2018 > 13/03/2018.
Taller de shodo avanzado
Taller de shodo avançat

El camí d'escriure és el significat del shodo. Aquest art es va desenvolupar en l'època Heian com un art tradicional del Japó i, més tard, es va perfeccionar dins de la filosofia zen.

Educación Barcelona. 23/01/2018 > 01/02/2018.
Curso: "Ruta de la seda y ruta de las ideas. Arte, cultura y pensamiento de Roma a Xang'an"
Curso: "Ruta de la seda i ruta de les idees. Art, cultura i pensament de Roma a Xang'an"

Aquest curs vol ser una introducció a les arts, el pensament i la història de Europa i Àsia vistos com un espai de transmissió intercultural. Una aproximació a les transferències culturals en aquesta àrea  geografia ens pot ajudar a comprendre el passat i ajudar decisivament a comprendre el món actual. Amb una perspectiva de conjunt i coneixements ajornats aquest recorregut constitueix un recorregut pels llocs i esdeveniments cabdals de trobada entre cultures que la Ruta de la seda (s.III a.C.-s. XV) ens ha deixat.

Educación Madrid. 25/01/2018 > 22/03/2018.
V Curso de entrenamiento de la compasión y el amor benevolente: "Mindfulness para la buena vida"
V Curs d'entrenament de la compassió i l'amor benevolent: "Mindfulness per a la bona vida"

Mindfulness o atenció plena és l'habilitat natural que tots tenim per atendre amb plenitud a tot allò que apareix en la nostra experiència (sensacions, emocions, pensaments, situacions, coses, persones ...) sense jutjar, ni rebutjar, amb paciència, obertura i amor.

Educación Barcelona. 26/01/2018 > 16/03/2018.
Taller: "Iniciación al sumi-e"
Taller: "Iniciació al sumi-e"

Practicar el sumi-e és expressar l'harmonia del blanc i negre de la pintura amb tinta xinesa, aigua i pinzell. Es tracta d'una de les arts zen més coneguda del Japó.

Educación Madrid. 26/01/2018 > 06/04/2018.
Curso: "La mirada oriental en el arte contemporáneo español"
Curs: "La mirada oriental en l'art contemporani espanyol"

El curs està dedicat a l'exploració de la influència que Orient, a través del pensament, la filosofia, la religió, la poesia i la cultura visual sembla tenir en l'art espanyol contemporani en termes generals i en algunes obres en particular.

Educación Barcelona. 26/01/2018 > 16/03/2018.
Taller japonés de tinta
Taller japonès de tinta

El sumi-e és l'art de l'espai buit, l'espai del silenci i és una pintura que expressa la bellesa de la senzillesa de la natura.  Amb només un pinzell, tinta i aigua es podrà reflectir el món de la natura.

Educación Madrid. 29/01/2018 > 09/04/2018.
Curso "Ciclo de filosofía práctica: diálogos con las sabidurías orientales"
Curs "Cicle de filosofia pràctica: diàlegs amb les savieses orientals"

La filosofia neix de l'impuls per conèixer el misteri de la vida en cada un dels éssers que l'encarna. Res té a veure amb un joc mental i especulatiu. És una sed de coneixement transformador i és per aquesta raó que parlem d'una filosofia pràctica, perquè la filosofia només té sentit quan impulsa el ple desenvolupament de la vida en cadascun de nosaltres.

Educación Madrid. 30/01/2018 > 13/03/2018.
Curso "El Partido Comunista Chino: historia, transformación y retos actuales"
Curs "El Partit Comunista Xinès: història, transformació i reptes actuals"

El Partit Comunista Xinès, amb 80 milions de membres, és l'organització política amb major nombre de membres de tots els partits governants que existeixen en l'actualitat.

 

Educación Madrid. 31/01/2018 > 21/03/2018.
Curso de Shodo y poesía japonesa: sentir y escribir el poema
Curs de Shodo i poesia japonesa: sentir i escriure el poema

El Shodo, o cal·ligrafia japonesa és l'art d'escriure caràcters propis de Japó (Kanji, Hiragana i Katakana) amb pinzells i tinta xinesa sobre paper d'arròs. Literalment Shodo significa "El camí de l'escriptura" i té un component espiritual i artístic molt important.

Educación Barcelona. 02/02/2018 > 22/03/2018.
Curso: "Lectura de los Yogasutras de Patañjali"
Curs: "Lectura dels Yogasutras de Patañjali"

Aquest curs és l'oportunitat per llegir, recitar, traduir i aprofundir en l'obra fonamental del Ioga: els Ioga Sutra de Patañjali. A través d'una metodologia dinàmica i participativa, s'estudiaran els sutres paraula per paraula, i es discutiran les possibles traduccions i interpretacions. El curs va dirigit a practicants i professors de ioga i en general a totes les persones interessades en els textos de l'espiritualitat universal.

Educación Barcelona. 08/02/2018 > 01/03/2018.
Curso de protocolo y cultura de negocios en India
Curs de protocol i cultura de negocis a l'Índia

L'Índia és un mercat amb enormes oportunitats per a les empreses espanyoles, es tracta d'un mercat amb més d'un bilió de consumidors on hi ha oportunitats per a tothom. Però a causa de les diferències culturals, moltes vegades es produeixen confusions, males interpretacions i malentesos. Conèixer bé les normes culturals de l'Índia pot significar un èxit empresarial.

Educación Barcelona. 13/02/2018 > 22/03/2018.
Curso: "Asia del islam, islam de Asia. Introducción y actualidad desde la historia"
Curso: "Àsia de l'islam, islam d'Àsia. Introducció i actualitat des de la història"

L'islam és una cultura universal que s'estén per tres continents amb un valuós patrimoni cultural. Proposem un recorregut pels països de cultura musulmana d’Àsia més importants i llur actualitat social, cultural i econòmica. Amb una visió general i accessible per a tothom, farem esment dels aspectes fonamentals per redescobrir i obrir els ulls a noves realitats i a la complexitat d’aquesta part del món globalitzat. D’aquesta manera és possible entendre millor el seu passat, present i futur.

Educación Barcelona. 17/02/2018 > 17/03/2018.
Curso: "Japonés para viajes"
Curs: "Japonès per viatges"

 

Curs intensiu de japonès dirigit a les persones que mai han estudiat aquest idioma, però tenen ganes d'aprendre el llenguatge bàsic per comunicar-se amb la gent local en les situacions típiques durant un viatge al Japó.

 

Educación Madrid. 08/03/2018 > 22/03/2018.
Curso: "De aventura por Japón"
Curs: "D'aventura pel Japó"

Vols anar al Japó? Estàs pensant o tens planejat anar al país del Manga, el J-pop, l'ikebana i els cirerers? Aquest curs pretén brindar a l'alumne la informació mínima indispensable per poder treure el màxim profit al seu viatge al Japó. Si estàs pensant visitar el país nipó, en aquestes tres sessions aprendràs aspectes essencials de la seva cultura, coneixeràs els llocs més emblemàtics i rebràs consells pràctics com a viatger per gaudir encara més de l'experiència.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest