Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Educació > El programa Aprenem Famílies en Xarxa s’estén a nous barris i centres educatius de Barcelona

El programa Aprenem Famílies en Xarxa s’estén a nous barris i centres educatius de Barcelona

Des de l’inici d'aquest curs 2017-2018, Casa Àsia, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el programa Aprenem Compartint del Districte de Sants, ha reprès el programa d’Aprenentatge de llengües i cohesió social, Aprenem Famílies en Xarxa (AFEX), inspirat en el treball de Youth Empowering Parents (YEP) de Canadà, que posa l’accent en promoure valors com la integració, la diversitat cultural i l’aprenentatge cooperatiu a les escoles.

Després de l’experiència positiva dels dos darrers anys a Ciutat Vella (IES Milà i Fontanals) i el Besós (IES Rambla Prim), aquest nou curs el projecte s’estén a nous barris i centres educatius de la cuitat com Trinitat Vella ( Escola Ramon i Cajal, IES Josep Comes i Solà i CFA Trinitat Vella), Sants Montjuïc (escoles Miquel Bleach, Cavall Bernat i Francesc Macià) i Poble Sec (Escola Poble Sec).

El projecte Aprenem Famílies en Xarxa apropa les famílies d’orígens culturals diversos a l’entorn escolar dels seus fills, mitjançant classes de llengües que es realitzen un o dos dies a la setmana, a les aules on estan o han estudiat els seus fills i filles i són dinamitzades per estudiants universitaris que també han viscut la immigració en primera persona. Per a les mares, que són majoria entre els estudiants adults, és també un retorn a la infantesa que les connecta amb les seves experiències educatives en el país d’origen, però en aquest cas, els seus mestres són els seus propis fills o filles o altres infants i adolescents de la seva comunitat.

Mentre que a les primeres experiències del programa es va atraure sobretot dones d’origen pakistanès, actualment entre les diverses escoles, hi ha estudiants adults i infants i joves voluntaris de països de l’Àsia, com la Xina, Pakistan, Índia, Bangladesh i les Filipines, i d’altres parts del món com Ghana, Guinea Equatorial, Marroc, Ucraïna, Hondures, Bolívia, Veneçuela, Equador, Cuba, Perú, Paraguai, Mèxic, Turquia i Argentina.

Conviure en diversitat forma part del dia a dia dels infants a l’escola, i aquest programa amplia aquesta experiència a les famílies participants, contribuint així a superar barreres i estereotips i aprenent a comunicar-se des del respecte i el reconeixement mutu.

Per Imma Llort, coordinadora del programa l’aprenentatge per parelles (persona voluntària jove- estudiant adulta) és inclusiu i permet avançar cadascú al seu ritme partint del seu nivell, valorant tot el que es va aprenent. A mes, segons Llort, els jocs de llengua permeten alhora treballar la identitat i convivència interculturals generant sorpreses, somriures i reflexions. Hi han participat Komal Naz, Ammad Hussain, Laiba Zaman, Sana Mahroof, Chaimae Oulad, Natalia Londoño i la gran col.laboradora d'aquest any. la Patricia Persky.

Llort assegura que “autonomia, visibilitat i independència són alguns dels valors principals que fomenta l’AFEX entre els estudiants adults, mentre que els joves i infants aprenen d’altres com la responsabilitat, el compromís i la consciència social, tots ells, valors fonamentals per a la transformació social”.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest