Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Participants d'AFEX - Aprenem. Famílies en Xarxa visiten el Recinte Modernista de Sant Pau i Casa Àsia

Participants d'AFEX - Aprenem. Famílies en Xarxa visiten el Recinte Modernista de Sant Pau i Casa Àsia

El dissabte 5 de maig de 2018, Casa Àsia va acollir la visita de les persones que estan actualment participant al Programa AFEX – Aprenem. Famílies en Xarxa a la ciutat de Barcelona.

Sota un cel ennuvolat i plujós, l’entrada del Recinte Modernista de Sant Pau, on es troba la seu de Casa Àsia, es va omplir amb més de 70 persones: dones, homes, infants i adolescents de famílies originaries de Ghana, Pakistan, Marroc, Índia, Bangladesh, Colombia, Venezuela, etc. per celebrar una trobada intercultural i intergeneracional dels grups AFEX de les escoles de diversos barris de Barcelona: Trinitat Vella, Sants, el Raval, Poble Sec i Besós Mar.

Acompanyats per l’equip de treball i els i les dinamitzadores del programa amb els seus estudiants adults i alumnes voluntaris van visitar el recinte, van conèixer un nou espai del modernisme barceloní i van gaudir contemplant-lo al mateix temps que visitaven les instal·lacions de Casa Àsia i coneixien millor els seus objectius i funcions.

Després de la visita guiada es van fer dinàmiques de presentació i jocs per a totes les edats. Es van presentar els principals objectius del programa: l’aprenentatge inclusiu que permet avançar cadascú al seu ritme partint del seu nivell, valorant tot el que es va aprenent i compartint els aprenentatges amb la resta del grup gràcies al suport de les dinamitzadores. A la sala Tagore es va fer una demostració de la metodologia AFEX de treball per parelles formades per una persona adulta que està aprenent català o castellà i un infant o adolescent que li fa de tutor/mestre voluntari.

D’aquesta manera tant els pares i mares que acompanyaven alguns dels infants voluntaris i els infants més grans que acompanyaven les seves mares estudiants del programa, com els joves de l’associació Altru que ens acompanyaven, van poder conèixer de ben a prop la nostra metodologia per ensenyar llengües i la riquesa que això suposa en fer-ho per parelles, sovint de la mateixa família, amb el suport d’un dinamitzador o dinamitzadora i en un context multicultural que afavoreix la interacció positiva i el diàleg intercultural, facilitant la integració social. El temps sempre es queda curt quan hi ha tantes coses per parlar, debatre, comunicar i compartir.

Una trobada molt emocionant i sentida, on es van intercanviar mirades, somriures, paraules i complicitats entre persones vingudes d’arreu per oferir un millor futur als seus fills i filles i conscients de la necessitat d’aprendre les llengües de comunicació de la societat que els veurà créixer per tal de poder-los ajudar i acompanyar-los en el seu aprenentatge també. Va ser un regal de presència i consciència, de moviment i agraïment que concorda amb el nostre objectiu donar oportunitats a les persones adultes de contextos culturals diversos, contribuint a superar barreres i estereotips i comunicar-se des del respecte i el reconeixement mutu, construint vincles i cohesió social a les escoles i als barris on treballem.

Abans de l’acomiadament, es va projectar el vídeo institucional del programa amb tots els presents, les famílies i els infants. Les emocions es van veure als ulls dels participants, compartint les experiències dels grups tant de forma individual com grupal.

Autonomia, visibilitat i independència: els valors principals que fomenta AFEX entre les estudiants adultes, mentre els joves i infants aprenen sobre responsabilitat, compromís i consciència social, tots ells, claus fonamentals per a la transformació social.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest