Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Economia i Empresa > Casa Àsia continua la seva aposta per la cooperació amb les ciutats asiàtiques en una nova edició del programa Asia Innova

Casa Àsia continua la seva aposta per la cooperació amb les ciutats asiàtiques en una nova edició del programa Asia Innova

Madrid, València, Barcelona, juliol 2018. "Fostering Sustainable Cities" és el lema del simposi de la segona edició del programa Asia Innova, que reunirà del 10 al 12 de juliol a experts en desenvolupament urbà i representants de xarxes de ciutats asiàtiques, amb participants locals d'institucions públiques, centres de recerca i empreses, amb l'objectiu d'identificar oportunitats de cooperació en àmbits relacionats amb el desenvolupament sostenible entre ciutats.

Àsia Innova és el principal programa de Casa Àsia dedicat a la innovació i a la cooperació tecnològica que s'organitza conjuntament amb el Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació i els Ajuntaments de Madrid, Barcelona i València. L'edició d'aquest any se celebra el 10 de juliol a Madrid (pavelló dels Jardins de Cecilio Rodríguez), l'11 de juliol a València i el 12 de juliol a Barcelona en els seus respectius ajuntaments.

La col·laboració entre ciutats en l'àmbit del desenvolupament urbà sostenible s'ha convertit en els últims anys en una prioritat per a la Unió Europea en les seves relacions amb Àsia. L'accelerada urbanització a l’Àsia està generant importants reptes que són similars als existents en ciutats europees en àmbits com la mobilitat sostenible, la millora de la qualitat de l'aire, la gestió d'infraestructures i residus, la digitalització, o el dret a l'habitatge, entre d'altres.

Després de la bona acollida que va tenir l'edició de l'any passat, el programa Àsia Innova 2018 congregarà representants d'associacions globals de ciutats, com ara l'Institut Nacional d'Afers Urbans (Índia), Citynet, xarxa regional asiàtica amb més de 130 ciutats i organitzacions especialitzades en el desenvolupament urbà sostenible (Corea) o Metropolis, associació que reuneix 137 ciutats de tot el món (Espanya), i a especialistes en desenvolupament urbà sostenible com Jinwon Bae, del departament de Territori i Investigació Regional (Sejong-Corea), Yao Yi, de l'Institut d'Afers Internacionals de la ciutat de Guangzhou, (Xina), Pankav Vir Gupta, arquitecte (Índia), Ryo Wakamiya, de l'Oficina de carreteres i autopistes (Yokohama-Japó) i Kazuki Nakamura, del departament d'Enginyeria Civil, (Meijo-Japó).

L'objectiu d'aquesta trobada és compartir els principals reptes de les ciutats representades, així com les experiències d'èxit i de fracàs, per tal d'identificar projectes de col·laboració amb Àsia entre els diferents agents involucrats.

El simposi s'estructura al voltant de dues taules rodones. Així, en la sessió que tindrà lloc a Madrid, la primera taula abordarà els reptes per a la urbanització d'Àsia i Europa amb la participació de representants de xarxes de ciutats asiàtiques, i la segona sobre ciutats en transformació: experiències de ciutats asiàtiques i europees, a càrrec dels experts en desenvolupament urbà sostenible.

Aquest esquema es seguirà en les tres ciutats, i en cadascuna d'elles s'afegirà la contrapart local, tot i que a València es posarà el focus en la innovació urbana i en el medi ambient, mentre que a Barcelona la sessió se centrarà en valorar els reptes i experiències en innovació urbana i mobilitat sostenible.

Fomentant ciutats sostenibles

Àsia és la zona de major creixement demogràfic i econòmic del món. El continent asiàtic engloba ja el 54% de la població mundial i les ciutats asiàtiques alberguen el major nombre de població urbana del planeta.

L'auge de la població urbana a l’Àsia planteja afrontar aquest repte de manera global per tal d'aconseguir un desenvolupament i un futur sostenibles. Les ciutats europees no són alienes a aquests canvis ni a la voluntat de millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans.

A l’any 2050 el 70% de la població mundial serà urbana, segons les previsions de Nacions Unides i de l'OCDE. Davant d'aquest panorama sorgeix la necessitat d'un nou model de creixement, i l'aposta per ciutats sostenibles.

A la Xina, la població de les seves ciutats s'ha quintuplicat en els últims 40 anys. Guangzhou, precursora de la reforma i obertura del govern xinès, és una de les metròpolis més habitables del país i és coneguda com la "Ciutat de les Flors". La ciutat de Sejong, situada a uns 75 km de Seul a Corea del Sud, és una de les més sostenibles del món, i ha estat dissenyada per descongestionar la capital i en plena harmonia amb el medi ambient.

Yokohama, ciutat portuària japonesa situada a 30 km de Tòquio, ha estat pionera en matèria de planificació urbana i en la implementació de les energies verdes. El 2011, Yokohama va obtenir el World Smart City Award a Barcelona i el 2013 el Global Green City Award a Berlín.

Índia afronta importants reptes pel que fa a la urbanització. El govern ha posat en marxa algunes iniciatives per pal·liar el limitat accés a l'aigua neta o el desafiament poblacional, com Clean Índia o Smarts Cities Mission, i també projectes des de la municipalitat com el de la ciutat de Pune a Maharastra, la setena ciutat mes poblada de l'Índia, o Indore a Madhya Pradesh, entre d'altres.

Web Asia Innova: http://asiainnova.es/2018

Inscripcioes Madrid i Barcelona: http://asiainnova.es/2018/registro/

Hashtag: #asiainnova

 

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest