Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Cultura > S'acosta una nova edició de l'Asian Film Festival Barcelona

S'acosta una nova edició de l'Asian Film Festival Barcelona

Els entusiastes del cinema asiàtic tenen una nova cita amb el millor certamen especialitzat en llargmetratges procedents d'Àsia: l'Asian Film Festival Barcelona|AFFBCN. Del 31 d'octubre a l'11 de novembre, aquest festival celebrarà la seva sisena edició amb un centenar de pel·lícules d’una vintena de països –des d’Àsia central fins a Nova Zelanda- que es projectaran a les seus de Cinemes Girona, CaixaForum i Filmoteca de Catalunya.

La programació del AFFBCN d'aquest any es distribueix en set seccions: Oficial, Panorama, Netpac, Discoveries i Especial, totes a concurs. La secció Retrospectiva es dedicarà al cineasta japonès Hirokazu Kore-eda, guanyador de la Palma d'Or de Cannes 2018 amb "Shoplifters", llargmetratge que inaugurarà el VI Asian Film Festival Barcelona el proper 7 de novembre als Cinemes Girona. I, finalment, la secció Asian Film Awards, dedicada als premis que l'Asian Film Academy (Hong Kong) atorga anualment al cinema asiàtic, una de les noves incorporacions del certamen d’aquest any.

Entre altres novetats, destaca la presència per primera vegada en aquest festival de llargmetratges procedents de Macao, que se sumaran a les filmografies procedents de l'Iran, Japó, Corea i l’Índia, i amb el cinema de països com l'Afganistan, el Pakistan, Bangla Desh, Bhutan i Cambodja, a més d'una àmplia participació dels països d'Àsia Central. És un cinema que un any més oferirà un retrat contemporani de la societat asiàtica, tant rural com urbana, sent el drama el gènere més representat. No obstant, el AFFBCN també inclou cinema d'animació destinat al públic infantil.

El Asian Film Festival Barcelona 2018 compta amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya, de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l'Ajuntament de Barcelona, del Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les, Cathay Pacific i We are Water Foundation, entre d'altres.

EL AFFBCN continua un any més amb el seu compromís per tal que Barcelona compti amb un festival que reculli la millor filmografia procedent del continent asiàtic, i faciliti l'accés del públic espanyol a les produccions d'aquesta regió, així com la trobada entre professionals del sector i de la indústria del cinema.

L'aposta de Casa Àsia pel cinema asiàtic és ferma, no només amb la celebració d'aquest festival, sinó amb la programació setmanal que duu a terme al llarg de l'any a Barcelona de la mà de Cinemes Girona i a Madrid amb Filmoteca Espanyola, CaixaForum i el Círculo de Bellas Artes.

Hashtag: #AFFBCN

Informació relacionada

Microsites

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest