Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
El programa "Aprenem. Famílies en xarxa" rep el Premi Francesc Candel 2018

El programa "Aprenem. Famílies en xarxa" rep el Premi Francesc Candel 2018

  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/056/153/original/families_en__xarxa_web.mp4&fotourl=/keyframes/56153.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true

L'Escola de Bambú, el programa d'educació intercultural i inclusiva de Casa Àsia comença el seu quinzè curs amb l’impuls que suposa la concesió del Premi Francesc Candel 2018 de la Fundació Carulla pel programa “Aprenem famílies en xarxa” (AFEX), adscrit dins del programa general de l’Escola de Bambú.

Aquest premi és un reconeixement a la tasca d'integració de persones immigrades que a AFEX es duu a terme a través de l'aprenentatge de la llengua, amb l'especificitat que són els seus propis fills i filles els que els ensenyen català, castellà i/o informàtica bàsica i ho fan per parelles, dins l'aula de les escoles on estudien i amb el suport d'una dinamitzadora universitària que ha viscut la immigració en primera persona.

AFEX és un programa d'aprenentatge i servei comunitari (APS) intercultural i intergeneracional que facilita que persones de contextos culturals diversos, de diferents edats, gèneres, llengües d'origen i nivells de formació puguin aprendre, cadascú al seu ritme i amb la traducció a la seva llengua materna si és necessari. Al llarg del curs, també es fan sortides i activitats per a exposar els participants a situacions reals d'ús de la llengua (visites a biblioteques, mercats, centres de salut, etc.), així com a universitats amb la idea de fer créixer les expectatives d'estudis superiors de les estudiants i les seves famílies, sovint minvades pel procés migratori.

Durant els 4 anys de funcionament del programa hi han participat més de seixanta voluntàries (nois i noies d'entre 10 i 16 anys, alumnes de les escoles participants) majoritàriament de famílies d'origen asiàtic però també d'Amèrica Llatina, unes 170 estudiants adultes (principalment dones d'origen asiàtic i africà) i 7 dinamitzadores. Les classes són una oportunitat de reconeixement mutu, de diàleg i d'interacció positiva en diversitat.

El programa AFEX, que compta amb el suport de la Direcció de Drets de Ciutadania i Immigració de l'Ajuntament de Barcelona, de Youth Empowering Patents (Canadà), del Secretariat d'Entitats de Sants i de l'associació ALTRU, ha estat molt ben rebut en diversos centres educatius de diferents barris de la ciutat.

Aquest curs escolar també s'iniciarà a altres municipis gràcies a aquests suports i a les oportunitats de creixement que ens ofereix la recepció del premi, que reconeix la singularitat del programa AFEX i sobretot l'esforç dels centres educatius, alumnes voluntàries, estudiants adultes i dinamitzadores que s'han fet seu el projecte i treballen per apoderar les participants adultes i els joves voluntaris. Al mateix temps que apropem les famílies diverses a les escoles contribuïm a trencar barreres lingüístiques i rumors i estereotips sobre les persones immigrades i treballem per fer els centres educatius més inclusius, i contribuïm a la cohesió social als barris.

El curs AFEX ja ha començat al barri del Besòs, on per primera vegada les classes són en horari escolar i per tant compten com a crèdits per als alumnes voluntaris que han triat el projecte APS i a Trinitat Vella on s'ha presentat conjuntament amb el programa de classes d'urdú i àrab que organitza el servei d'interculturalitat del Districte de Sant Andreu. Properament, començarà a l'Escola Francesc Macià del Districte de Sants-Montjuïc i durant el mes vinent es farà el desplegament a noves escoles, barris i ciutats.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest