Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Notícies > A fons

A fons

A fons

Rubén Ruiz Ramas (Investigador del Dpto. de Ciencia Política de la UNED) Becario Ruy de Clavijo de Casa Asia 2009 15/04/2010

"El Kirguistan i la seva transició política: ¿illa de la democràcia o democràcia aïllada?"(II)

El Kirguistan va encarar la seva independència d'una manera ben diferent a la resta d'ex repúbliques soviètiques d'Àsia Central, escometent amb intensitat les reformes que desde Occident eren disenyades per avançar cap al lliure mercat i la democràcia lliberal. El desenvolupament econòmic i social del país va quedar llastrat, segons un ampli consenç acadèmic, a conseqüència del fundamentalisme de mercat que va guiar les estratègies del Fons Monetari Internacional i la Organització Mundial del Comerç als anys noranta.
Nicolás de Pedro, investigador de CIDOB. 14/04/2010

"Kirguizstan, segon assalt: una esperança democràtica?"

Per segona vegada, una revolta popular violenta ha enderrocat el Govern al Kirguizstan. Amb el pas de les hores l'espectre d'una guerra civil es disipa, però l'evolució dels aconteixements a les principals zones del sud, tradicional feu del fugit president Bakíyev i des d'on amenaça en tornar, segueix incerta.
31/03/2010

El primer any de la política exterior de Barack Obama

En el seu primer any a la Casa Blanca Barack Obama va impulsar amb les seves paraules, gests i accions, un gir cap a una diplomàcia més realista i flexible per a restablir els ponts de diàleg i entesa, guanyar aliats i amics al món i poguer afrontar amb les altres potencies els grans desafiaments globals.
15/03/2010

Un gran gol diplomàtic i empresarial

Uns dies després que el Barça guanyés la seva sisena copa, els sudrcoreans van marcar a Abu Dabi el millor gol econòmic de la seva història. El president Lee Myung-bak va viatjar a aquesta capital per a donar suport el projecte de l'empresa KEPCO per a construir 4 reactors nuclears a l'Unió dels Emirats Àrabs.
15/03/2010

La cooperació militar entre Corea del Sud i els EEUU

La cooperació militar entre Corea del Sud i els EEUU se sustenta bàsicament per la complexa situació del conflicte intercoreà. Barack Obama i Lee Myung-bak van reafirmar la aliança militar als cims bilaterals celebrats a a Washington i Seül el 16 de juny i el 18 de novembre de 2009.
22/02/2010

Les relacions entre Corea del Sud i la UE al 2009

La UE segueix sent 'la gran assignatura pendent' de la diplomàcia sudcoreana. La UE es va ampliar però no ha aprofundit suficientment en les seves reformes institucionals. I els espais que cedeix els omplen la Xina i altres potències emergents, com l'Índia i el Brasil. Cap esperar que amb l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa, la política exterior de la UE tingui major protagonisme en el concert mundial.
15/02/2010

Corea del Sud tambè s'apropa a l'África

Les inversions sudcoreanes en el continent africà no paren de créixer i abasten des dels recursos dels camps petroliers a Nigèria fins a la compra o arrendament de grans superfícies de terres cultivables a Moçambic. Tot això amb l'objectiu estratègic d'assegurar les necessitats actuals i futures dels recursos energètics i alimentaris dels quals manca Corea del Sud.
04/02/2010

Seül i Nova Delhi cada vegada més prop

La primera visita de Lee Myung-bak a l'Índia va constituir un pas important de la 'New Àsia Initiative' per a reforçar les relacions de Corea del Sud amb els països asiàtics. Els mandataris d'ambdós països van signar varis 'Memorandum of Understanding' que afectaven a diversos àmbits de cooperació, des del tecnològic al cultural.
04/02/2010

Les relacions entre Corea del Sud i l'APEC al 2009: especial referència a Austràlia, Nova Zelanda i el Canadà

Lee Myung-bak va participar el 14 de novembre en el 22ª cim anual del Fòrum de Cooperació Econòmic Àsia-Pacífic (APEC), una institució internacional que agrupa a 21 'economies' d'Àsia-Pacífic, que representen el 40,5% de la població mundial. Es va constituir al 1989 per a promoure el lliure comerç, el creixement econòmic i la prosperitat a la regió. Inclou a més dels 10 països membres a Austràlia, Nova Zelanda i el Canadà.
02/02/2010

El conflicte intercoreà al 2009 (1): Des de l'estancament al reinici dels contactes diplomàtics amb Pyongyang

Barack Obama i Lee Myung-bak van reafirmar el 16 de juny a Washington en un cim bilateral que no reconeixeran a Corea del Nord un status de poder nuclear, ni rebrà compensacions mentre prossegueixi amb el seu comportament contrari al Dret Internacional i incompleixi les resolucions de les NNUU.

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest