Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Notícies > Política

Política

Política

L’escriptor Francesc Miralles presenta el llibre “Ikigai, els secrets del Japó per a una vida llarga i feliç”

23/11/2016 17:27
El passat dijous 17 de novembre, va tenir lloc a Casa Àsia la presentació del llibre “Ikigai, els secrets del Japó per a una vida llarga i feliç”. L’acte va comptar amb la participació del coautor del llibre, Francesc Miralles, que va reflexionar sobre les claus de la felicitat i la longevitat al Japó, i sobre l’ “Ikigai” que tots tenim al nostre interior.

El seminari de periodistes d'Àsia-Europa conclou amb la Declaració de Madrid

11/10/2016 16:08
El seminari internacional "Àsia Europe Media Connectivity: Collaborating on Digital Journalism", que va reunir del 4 al 6 d'octubre a periodistes i editors de mitjans de comunicació d'ambdós continents, va concloure amb la Declaració de Madrid 2016 per posar en marxa una Xarxa de Mitjans de Comunicació d'Àsia i Europa. Aquest seminari va ser organitzat per la Fundació Àsia-Europa (ASEF), Casa Àsia i el Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació i amb la col·laboració del Reial Institut Elcano.

València, a la Ruta de la seda

22/06/2016 19:36
Guia del diari 20 minutos que analitza el paper de València a la Ruta de la seda com punt d'inici i fi d'un recorregut que, no només va intercanviar productes, sinó també pensament, religió i cultura.

Reunió de la Xarxa de Cases

20/06/2016 13:47
Dimarts passat 14 de juny es va celebrar una reunió amb els directors de les 6 cases que conformen la xarxa de cases de diplomàcia pública del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació (MAEC).

Nadia Ghulam: “Vull transmetre als lectors que el fracàs també és un èxit”

10/06/2016 10:56
Després del llibre “El secret del meu turbant”, on l’afganesa Nadia Ghulam retratava la seva vida a l’Afganistan on va patir greus ferides per una bomba i es va fer passar per un noi per poder alimentar la seva família, ara presenta a Casa Àsia el seu segon llibre "La primera estrella de la nit", juntament amb Javier Diéguez. Es tracta del testimoni novel·lat del patiment i de l'esperança de les dones de la família afganesa de l'autora.

Els reptes de la urbanització xinesa al segle XXI

28/04/2016 10:42
El ràpid procés d'urbanització a la Xina i els nous reptes als quals s'enfronten els líders xinesos en aquest segle, va ser el tema de debat de la taula rodona que va reunir a Casa Àsia, el passat 25 d'abril a 4 experts en la matèria : François Guipouloux, editor de “China’s Urban Century: Governance, Enviroment and Socio-Economic Imperatives; Athar Hussain, director del Asia Research Centre de la London School of Economics; Miquel Martí, professor d’arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya; i Miguel Elosúa, investigador del proyecto UrbaChina financiado por la Unión Europea.

Antonio Baquero: "A l'Iran podem parlar de canvi econòmic, no polític"

17/03/2016 16:12
El periodista del Periódico de Catalunya, Antonio Baquero, va analitzar el passat 15 de març a Casa Àsia el resultat de les eleccions legislatives a la República Islàmica de l'Iran. Baquero va ser l'enviat especial del diari per cobrir els comicis que van tenir lloc el passat 26 de febrer.

Hitn Kyaw, el primer president civil de Myanmar en més de 50 anyss

16/03/2016 13:38
L'economista de 69 anys Htin Kyaw, un estret col·laborador de l'ex líder opositora Aung San Suu Kyi, s'ha convertit en el primer president civil de Myanmar, després de més de 50 anys de dictadura militar. Es tracta d'un moment històric ja que és el primer mandatari des de la dècada de 1960 que no és designat per l'exèrcit.

“Susurros de la guerra”, obra del diplomàtic afganès Masood Khalili

23/02/2016 12:47
"El 9 de setembre de 2001, en un lloc ben remot de l'Afganistan, dos terroristes d'Al-Qaida disfressats de periodistes van acabar amb la vida del llegendari líder afganès Ahmad Shah Massoud," el lleó del Panjshir "que combatia ferotgement als talibans tal com abans havia fet amb l'invasor soviètic ". Així comença el llibre publicat en espanyol per Alianza editorial "Els murmuris de la guerra" de l'autor Masood Khalili.

Projecte per a l'escolarització de nenes a l'escola de Jadan (Índia)

21/10/2015 11:38
L'Associació Espanyola Ioga a la Vida Quotidiana promou el projecte Gyan Putra - Jadan School amb l'objectiu d'aconseguir fons per a la matriculació gratuïta de nenes i nens que viuen a la regió de Jadan en l'estat de Rajasthan (Índia). Darrere d'aquest projecte hi ha la voluntat d'oferir una oportunitat a aquestes nenes d'escapar de la pobresa, el matrimoni infantil i l'explotació mitjançant l'educació. Aquesta associació s'ha proposat com a objectiu econòmic recaptar 8.000 euros amb els quals s'asseguren l'educació gratuïta de 100 nenes.

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest