Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Notícies > Societat

Societat

Societat

Casa Asia commemora el Dia Internacional de la Dona

08/03/2017 09:54
Avui, 8 de març, es celebra el Dia Internacional de la Dona, una cita important a tot el món per reivindicar la igualtat de gènere i l'empoderament de les dones. Casa Àsia se suma a la commemoració d'aquest dia a través de tres entrevistes a col·laboradores d'aquesta institució.

La revolució silenciosa de les dones japoneses després d’Hiroshima

26/01/2017 16:03
En les últimes dècades, les dones japoneses han estat protagonistes de prendre lloc en espais legals, polítics, socials i econòmics. Però no es poden analitzar aquests avenços sense abans pensar en les hibakusha, lluitadores que anticipen les dones d’avui.

Vandana Shiva i l’eco feminisme: “Les llavors són la nostra mare i salvar-les és un acte polític”

23/11/2016 18:43
Vandana Shiva, activista índia del moviment eco feminista, és reconeguda internacionalment per la seva lluita ecologista per salvaguardar el planeta mitjançant la biodiversitat. Shiva va ser a Madrid fa unes setmanes inaugurant la segona edició de Views, Encuentro Internacional de Políticas del Desarrollo.

L’escriptor Francesc Miralles presenta el llibre “Ikigai, els secrets del Japó per a una vida llarga i feliç”

23/11/2016 17:27
El passat dijous 17 de novembre, va tenir lloc a Casa Àsia la presentació del llibre “Ikigai, els secrets del Japó per a una vida llarga i feliç”. L’acte va comptar amb la participació del coautor del llibre, Francesc Miralles, que va reflexionar sobre les claus de la felicitat i la longevitat al Japó, i sobre l’ “Ikigai” que tots tenim al nostre interior.

El seminari de periodistes d'Àsia-Europa conclou amb la Declaració de Madrid

11/10/2016 16:08
El seminari internacional "Àsia Europe Media Connectivity: Collaborating on Digital Journalism", que va reunir del 4 al 6 d'octubre a periodistes i editors de mitjans de comunicació d'ambdós continents, va concloure amb la Declaració de Madrid 2016 per posar en marxa una Xarxa de Mitjans de Comunicació d'Àsia i Europa. Aquest seminari va ser organitzat per la Fundació Àsia-Europa (ASEF), Casa Àsia i el Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació i amb la col·laboració del Reial Institut Elcano.

Carlos Saura i Zoya Akhtar guardonats per la Fundació Consell Espanya-Índia

14/07/2016 14:06
El Museu Arqueològic Nacional va acollir el passat 12 de juliol la cerimònia de lliurament del III Premi Fundació Consell Espanya-Índia, que en aquesta edició, va recaure de manera conjunta en els cineastes Zoya Akhtar i Carlos Saura.

València, a la Ruta de la seda

22/06/2016 19:36
Guia del diari 20 minutos que analitza el paper de València a la Ruta de la seda com punt d'inici i fi d'un recorregut que, no només va intercanviar productes, sinó també pensament, religió i cultura.

Reunió de la Xarxa de Cases

20/06/2016 13:47
Dimarts passat 14 de juny es va celebrar una reunió amb els directors de les 6 cases que conformen la xarxa de cases de diplomàcia pública del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació (MAEC).

Nadia Ghulam: “Vull transmetre als lectors que el fracàs també és un èxit”

10/06/2016 10:56
Després del llibre “El secret del meu turbant”, on l’afganesa Nadia Ghulam retratava la seva vida a l’Afganistan on va patir greus ferides per una bomba i es va fer passar per un noi per poder alimentar la seva família, ara presenta a Casa Àsia el seu segon llibre "La primera estrella de la nit", juntament amb Javier Diéguez. Es tracta del testimoni novel·lat del patiment i de l'esperança de les dones de la família afganesa de l'autora.

Els reptes de la urbanització xinesa al segle XXI

28/04/2016 10:42
El ràpid procés d'urbanització a la Xina i els nous reptes als quals s'enfronten els líders xinesos en aquest segle, va ser el tema de debat de la taula rodona que va reunir a Casa Àsia, el passat 25 d'abril a 4 experts en la matèria : François Guipouloux, editor de “China’s Urban Century: Governance, Enviroment and Socio-Economic Imperatives; Athar Hussain, director del Asia Research Centre de la London School of Economics; Miquel Martí, professor d’arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya; i Miguel Elosúa, investigador del proyecto UrbaChina financiado por la Unión Europea.
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest