Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Premsa > Hong Kong, enclavament estratègic per invertir als mercats asiàtics

Hong Kong, enclavament estratègic per invertir als mercats asiàtics

Aquest dijous, 15 de desembre, ha tingut lloc a Casa Àsia la sessió titulada "Hong Kong com a plataforma per a l'accés als mercats de la Xina continental i del sud-est asiàtic" en què diferents especiales en matèria financera, logística i legal / fiscal, que treballen sobre el terreny, han donat a conèixer les claus per aprofitar les oportunitats de negoci que presenten aquests països asiàtics, així com la importància d'un enclavament estratègic com Hong Kong, que actua de facto com a hub per operar en aquests països.

La primera a intervenir en la taula rodona, que ha moderat el director d'Economia i Empresa de Casa Àsia, Amadeu Jensana, ha estat Rosanna Terminio, Managing Partner d'Asecorp Xina. Terminio ha centrat la seva intervenció a destacar les possibilitats de negoci d'un gegant com la Xina que es troba en fase de transició cap una terciarització de l’economia amb un gran interès en la innovació; un mercat com el que representa ASEAN, que ha constituït una comunitat econòmica (AEC) per crear un espai regional únic, obert a les inversions en infraestructures; i, finalment, una ciutat com Hong Kong, la centralitat geogràfica de la qual la converteix en una plataforma de primer ordre per a les empreses que volen invertir a la regió d’Àsia-Pacífic.

Claudi Calvera,  Regional Sales Manager de Kerry Logistics, ha posat èmfasi en els avantatges de Hong Kong com a hub logístic per arribar als deu països d'ASEAN, tant com a centre de producció com a centre de consum. Calvera ha assegurat que operant des de Hong Kong es redueix el trànsit de transport a un màxim de 10 dies, tres vegades menys que si es fa des de la Xina continental.

El tercer en intervenir ha sigut Xavier Serrado, Àsia Regional Manager de CaixaBank. Serrador ha dit que Hong Kong és un lloc gairebé imbatible que compta un avantatge principal respecte a altres jurisdiccions ja que té a un país darrere: la Xina, i una moneda pròpia el renmimbi, i això, ha emfatitzat, és fonamental. Hong Kong rep a l'any 54 milions de visitants, dels quals la majoria ho fan per negocis. I és que, per Serrado: "és molt fàcil fer negocis des de Hong Kong, i a més et trobes amb tots els països que volen invertir, per això no és casual que s'hagi convertit en un gran hub tecnològic".

L'ha seguit, Álvaro de Luis, soci de Net Craman, Advocats a l’Àsia, que ha destacat els avantatges de Hong Kong des d'un punt de vista jurídic i fiscal. De Luis ha dit que Hong Kong no imposa pràcticament restriccions a les inversions estrangeres, hi ha lliure moviment de capitals, béns de consum i actius intangibles, tot i que cal o bé constituir una societat o registrar la societat estrangera. De Luis també ha dit que en ser un territori duaner separat de la resta de la Xina continental, el seu règim comercial és un dels més oberts del món. Pel que fa al tipus de companyies, les de Societat de Responsabilitat Limitada són les més freqüents, ha informat, mentre que en matèria fiscal l'IVA se situa entre un 16,5% - 0%, i no hi ha l'impost de l'IVA.

Francesc Caudet Garcia, International Tax Manager de Camper, ha estat l'encarregat d'exposar al públic assistent l'experiència empresarial d'aquesta marca de calçat a l’Àsia. Gaudet ha comentat que van donar el pas en els anys 90 al Japó per estar més a prop dels distribuïdors, i més recentment van optar per centralitzar una part de la producció a Canton, mentre que des de Hong Kong és on es troba la seva base logística de distribució.

Finalment, Virginia Seoane, Màrqueting Executive per Espanya i Portugal del Hong Kong Trade Development Council, ha clausurat la taula rodona agraint la participació de tots els ponents (Asecorp Xina, Kerry Logistics, CaixaBank, Net Craman Advocats, i Camper) i ha animat les empreses i professionals presents a invertir a Hong Kong.

En resum, Hong Kong és la quarta regió més rica a nivell mundial en termes de renda per càpita, i és una destinació financera líder al món. Gràcies a la seva consideració de Regió Administrativa Especial compta amb un sistema legal i financer molt beneficiós per a les empreses estrangeres que desitgin implantar-se i fer negocis des d'aquesta ciutat.

 

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest