Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Premsa > El ministre d'Exteriors rep els ambaixadors d'Àsia-Pacífic

El ministre d'Exteriors rep els ambaixadors d'Àsia-Pacífic

El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis va oferir ahir, al Palau de Viana, un dinar als caps de missió diplomàtica dels països de la regió d'Àsia i del Pacífic acreditats a Madrid, encapçalats per l'ambaixador de Kazakhstan, Bakyt Dyussenbayev, com a degà del grup birregional.

Hi van participar els ambaixadors de l'Afganistan, Bangla Desh, Xina, República Popular Democràtica de Corea, República de Corea, Indonèsia, Iran, Japó, Pakistan, Tailàndia i Vietnam, els encarregats de negocis, a. i., d'Austràlia, Filipines, Malàisia i l'Uzbekistan, i una representant de l'Ambaixada de l'Índia. També hi han assistit el secretari d'Estat d'Afers Exteriors, Ildefonso Castro, i el director general de Casa Àsia, Ramón Maria Moreno.

En la seva intervenció, el ministre Alfonso Dastis ha destacat l'estabilitat i l’ambició de la política espanyola cap a Àsia i el Pacífic en l'àmbit bilateral i en fòrums multilaterals com el Procés ASEM o el Diàleg Post-Fòrum del Fòrum d'Illes del Pacífic i ha anunciat la propera publicació de la "Visió estratègica d'Espanya a Àsia i el Pacífic 2017- 2021".

Alfonso Dastis ha assegurat als ambaixadors que Espanya creu en una Unió Europea campiona de l'obertura econòmica, la liberalització comercial i l'establiment d'un terreny de competitivitat que permeti beneficis per a tothom. Davant del proteccionisme, el ministre ha advocat per una reflexió compartida sobre el procés de globalització, per l'adopció de mesures per protegir béns universals com el medi ambient o la dignitat dels treballadors, i per l'obertura recíproca i en igualtat de condicions dels nostres mercats.

Finalment, el ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació ha recordat la necessitat de reforçar la connectivitat entre Àsia i el continent europeu i Espanya en particular, no només de les xarxes de transports, telecomunicacions i energia, sinó també de les societats civils, a través del turisme, la cultura i els moviments migratoris.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest