Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Premsa > El cinema asiàtic arriba a Barcelona en una nova edició de l'AFFBCN

El cinema asiàtic arriba a Barcelona en una nova edició de l'AFFBCN

Els entusiastes del cinema asiàtic tenen una nova cita amb el millor certamen especialitzat en llargmetratges procedents d'Àsia: l'Asian Film Festival Barcelona|AFFBCN. Del 31 d'octubre al 11 de novembre, aquest festival celebrarà la seva sisena edició amb un centenar de pel·lícules de més de vint països -des Àsia central fins a Nova Zelanda- que es projectaran a les seus de Cinemes Girona, CaixaForum i Filmoteca de Catalunya.

 

La programació del AFFBCN d'aquest any es distribueix en sis seccions: Oficial, Oficial Panorama, Netpac, Discoveries, Retrospectiva, i Especial, totes a concurs, excepte aquesta última. La secció Retrospectiva està dedicada al cineasta japonès Hirokazu Kore-eda, guanyador de la Palma d'Or de Canes 2018 amb "Shoplifters", llargmetratge que inaugurarà el VI Asian Film Festival Barcelona el proper 7 de novembre als Cinemes Girona.

A CaixaForum tindrà lloc la sessió pre-inaugural amb la pel·lícula "Suleiman Montain" (Kirguisan/2017) de la directora Elizavets Stishova juntament amb una dotzena de films, mentre que Filmoteca de Catalunya projectarà una part de la Retrospectiva dedicada a Hirozau Kore-eda. Les sales dels Cinemes Girona acolliran el gruix de pel·lícules del festival, a més de la sessió inaugural esmentada "Shoplifters" i la de cloenda amb "Last child" (Corea/2017) dirigida per Shin Dong-seok.

Per primera vegada en aquest festival s'incorporen llargmetratges procedents de Macau que se sumaran a les filmografies procedents de l'Iran, la Xina, el Japó, Corea i l’Índia, i amb el cinema de països com l'Afganistan, Kazakhstan, Kirguizistan, Pakistan, BanglaDesh, Bhutan, Cambodja, Tailàndia, Vietnam, Malàisia, Indonèsia, Singapur, Les Filipines, Austràlia i Nova Zelanda. És un cinema que, un any més, oferirà un retrat contemporani de la societat asiàtica, tant rural com urbana, sent el drama el gènere més representat. Tanmateix, el AFFBCN també inclou cinema d'animació destinat tant al públic adult com infantil.

Asian Film Festival. Barcelona concedirà un total de 15 premis: premi a la millor pel·lícula, millor director i millor guió per a cadascuna de les seccions a concurs, a més del premi del Públic i del Jurat Jove. Com a novetat, en aquesta edició també es lliuraran els premis de l'Asian Film Academy (AFA).

Aquests guardons seran atorgats per 5 jurats: jurat de la secció oficial, Oficial Panorama, Discoveris, Netpac i jurat Jove. El jurat està format per Roger García (AFA), Joan Sala, programador de Filmin (Barcelona), Kazi Abdur Rahim, director del Festival Imagine India, Carlos Benitez i Montse Rovira (crítics de cinema), Jean Marie del Moral, fotògraf, Paco Poch, director de cinema i productor, Iván Llamas, productor, i Xavi Lezcano, director del Americanas Film Festival.

“Shoplifters” de Hirozaku Kore-eda, inaugura l'Asian Film Festival Barcelona 2018

Aquest drama, dirigit pel japonès Hirokazu Kore-eda, inaugurarà el proper 7 de novembre als Cinemes Girona la sisena edició de l'Asian Film Festival Barcelona. Aquest llargmetratge, que a Espanya ha estat traduït per "Un assumpte de família" ha guanyat la Palma d'Or de Cannes d'aquest any, i ha estat la pel·lícula enviada pel Japó als Oscar per competir en la categoria de 'Millor pel·lícula de parla no anglesa. "

La direcció de l'Asian Film Festival Barcelona destaca, d'entre el centenar de pel·lícules, a més de la inaugural i la de cloenda, aquests deu títols: Our Time wil come (Hong Kong / 2017), The Third Wife (Vietnam / 2018), Black Kite (Afganistan / 2017), Kia and Cosmos (Índia / 2018), February (Corea / 2017), Lima (Indonèsia / 2018), Bad genius (Tailàndia / 2017), Rachana (Cambodja / 2018), Vida Dwelers (Iran / 2017), As is the Purest, the Purest white (Xina / 2018).

El Asian Film Festival Barcelona 2018 compta amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya, Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l'Ajuntament de Barcelona, ​​del Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les, Cathay Pacific i We are Water Foundation, Betevé, Ràdio 4 i El Periódico de Catalunya, entre d'altres.

L'AFFBCN continua un any més amb el seu compromís per tal que Barcelona compti amb un festival que reculli la millor filmografia procedent del continent asiàtic, i faciliti l'accés del públic espanyol a les produccions d'aquesta regió, així com la trobada entre professionals del sector i de la indústria del cinema.

L'aposta de Casa Àsia pel cinema asiàtic és ferma, no només amb la celebració d'aquest festival, sinó amb la programació setmanal que porta a terme al llarg de l'any a Barcelona de la mà de Cinemes Girona i a Madrid amb Filmoteca Espanyola, CaixaForum i el Circulo de Bellas Artes.

 

Informació práctica:

Cinemes Girona C / Girona, 175. Tel. 93118 45 31. Metro Verdaguer. L5

Preus: Entrada normal 6 euros. Socis, abonats i estudiants, biblioteques i altres 5 euros. Abonament 10 pel·lícules 40 euros i abonament 5 pel·lícules 23 euros.

La compra d’entrades es podrà realizar a taquilla o a través de  http://www.cinemesgirona.cat/

 

CaixaForum Av. Francisco Ferrer Guardia, 6-8, Tel. 93 476 86 00. Metro Pl. España. L1, L3.

Preus: Entrada general: 4 €. Entrada per a clients de Caixabank: 2 €

Compra d’entrades a través de: https://ticketsbarcelona.caixaforum.com/caixaforum_bcn/ca_ES/entradas/evento/9958

 

Filmoteca Catalunya l Paça de Salvador Seguí, 1-9, 08001 Barcelona. Telèfon. 93 567 10 70. Metro: L3 Liceu / L2 Paral·lel  Bus: 21 / 24/ 59 / 88 / 91/ D20/ H14/ V11/ V13

Preus: Entrada individual: 4 €. Entrada reduïda: 3 €. Entrada programació infantil: 2 € (Infants fins a 12 anys+tarifa reduïda per a dos acompanyants); Amb Carnet Club Super3, entrada gratuïta per al titular del carnet + tarifa reduïda per a dos acompanyants. Filmo 10 (vàlid per a 10 sessions): 20 €

Compra d’entrades a taquilla.

Més informació:  http://www.filmoteca.cat/web/la-filmoteca/equipaments/filmoteca-de-catalunya/informacio-practica

 

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest