08/04/2022 | Activitats > Economia i empresa
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

En el marc del programa de l’Institut Cervantes Ciència en espanyol, organitzem, en col·laboració amb la Xarxa d’Investigadors Xina-Espanya (RICE), Casa Àsia i la Federació Espanyola de Biotecnòlegs (FEBiotec), un webinar moderat per Pablo M. Díez, corresponsal del diari ABC a Àsia.

El 2021, la Xina va superar la producció científica dels Estats Units i és actualment la primera potència mundial en investigació. Cal tenir en compte que gran part de la contribució científica de la Xina es basa en avenços en biotecnologia. Diverses universitats i institucions xineses són capdavanteres en aquest camp. Molts biotecnòlegs espanyols treballen a aquestes universitats, principalment com a líders de grup, i van ser contractats a través dels programes d’atracció de talent estranger de la Xina. Aquests biotecnòlegs espanyols contribueixen dia a dia en els avenços biotecnològics de la Xina. Molts són investigadors amb una llarga trajectòria a la Xina i tenen reputació mundial en la seva disciplina.

En aquest seminari, quatre biotecnòlegs espanyols residents a la Xina, incloent José Pastor-Pareja (Investigador Principal, Tsinghua University, Beijing), Alberto Mascle (Investigador Principal, Chinese Academy of Science, Xangai), Esteban Ballestar (Investigador Principal, East China Normal University, Shanghai) i Pablo Sanz (Estudiant de Doctorat, Huazhong Agricultural University, Wuhan), relataran la seva experiència a la Xina amb l’objectiu de donar a conèixer diferents versions de les oportunitats en recerca que ofereix la Xina a diferents estats de la carrera investigadora . La Xina és un país que ofereix moltes possibilitats de recerca en biotecnologia. Moltes universitats xineses volen atraure investigadors europeus i espanyols. No obstant això, hi ha una certa por generalitzada a venir a la Xina perquè és un país llunyà, no només quant a distància, sinó també quant a llengua i cultura. Aquesta és una gran oportunitat per sortir de dubtes i veure el suport que ofereixen les institucions espanyoles i conèixer els programes d’intercanvi que hi ha entre la Xina i Espanya.

En aquest seminari coneixerem les experiències d’aquests investigadors, com i per què van decidir desplaçar-se a la Xina, i les dificultats amb les quals s’han enfrontat durant les seves estades. Esperem que aquesta activitat fomenti l’intercanvi científic entre la Xina i Espanya, i ajudi a aclarir els avantatges i els desavantatges de fer una part de la carrera investigadora a la Xina.

Al final de lactivitat sobrirà una sessió de preguntes i respostes entre el públic i els participants.

Participants:

  • José Pastor-Pareja. Investigador principal, Tsinghua University, Beijing.
  • Alberto Macho. Investigador principal, Chinese Academy of Science, Xangai.
  • Esteban Ballestar. Investigador principal, East China Normal University, Xangai.
  • Pablo Sanz. Estudiant de doctorat, Huazhong Agricultural University, Wuhan.

Moderat per:

  • Pablo M. Díez. Corresponsal del diari ABC a Àsia.

08/04/2022

Divendres 8 d’abril de 2022 de 13.00 h a 14.00 h CET / 19.00 h a 20.00 h (Pequín)

Online.

Accedeix al webinar

ID de la reunió: 967 9122 9929
Codi d’accés: 264736

Activitat gratuïta.

Instituto Cervantes, la Red de Investigadores China-España (RICE), Casa Àsia i la Federación Española de Biotecnólogos (FEBiotec).