Apropem el coneixement sobre Àsia-Pacífic 

  • Som el principal organisme de diplomàcia pública a Espanya sobre Àsia-Pacífic
  • Una finestra oberta a aquesta regió en tota la seva diversitat
  • Punt de trobada per tots aquells actors interessats en aquesta zona 

La Regió d’Àsia-Pacífic és el nou centre de gravetat del planeta. No només lidera els canvis que estan passant al segle XXI sinó que assenyala els reptes que les nostres societats hauran d’abordar en totes les àrees de coneixement: economia, art i cultura, societat, educació, tecnologia, innovació o ciència. Àsia-Pacífic és més a prop que mai.

A la societat digital i interconnectada actual, la nostra missió consisteix a impulsar el coneixement i les relacions amb aquesta zona tan determinant del món. Col·laborem en el disseny de societats obertes, innovadores i sostenibles gràcies al suport del Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments de Barcelona i Madrid, les administracions impulsores del nostre Consorci.

Missió

¿Què fem?

Conferències, webinars i seminaris

A la nostra Agenda pots consultar totes les activitats sobre Àsia que programem periòdicamente¡.

Formació a distància, cursos presencials i in-house

Oferim una oferta formativa específica en disciplines i llengües asiàtiques, tant en mode online com presencial a Barcelona i Madrid.

Festivals de cinema, esdeveniments culturals i concerts

Anualment organitzem l’Asian Film Festival Barcelona (AFFBCN), i també participem a les principals celebracions de las persones d’origen asiàtic que conviuen a Espanya.

Diplomàcia pública

Periòdicament organitzem Tribunes, fòrums d’alt nivell amb països asiàtics per a promoure les relacions bilaterals i enfortir vincles.

Programes interculturals

Hem creat programes interculturals per a la promoció de la diversitat al nostre país como la Barcelona Coral Àsia o Teatre Fòrum. 

Liderem projectes amb institucions i empreses

Participem des de 2015 en diferents programes europeus, a més a més assessorem empreses i institucions amb interessos a Àsia, a través d’informes i trobades sectorials.

Des de l’any 2001 assessorem en la posada en marxa d’estratègies de posicionament a Àsia, participem a programes de la UE cap a Àsia, i divulguem la diversitat de la seva cultura mitjançant exposicions, presentacions de llibres, festivals i cicles de cinema. Casa Àsia també educa en llengües i disciplines asiàtiques per la població escolar i juvenil, amb especial atenció a la promoció de valors com la cooperació, la solidaritat i la no-discriminació.

També analitzem l’actualitat que s’esdevé en aquest continent, posem en marxa activitats en comú amb les comunitats asiàtiques residents al nostre país, col·laborem en iniciatives que promouen la interculturalitat i els objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, i ens impliquem en fòums bilaterals amb països asiàtics. En tots aquests anys, Casa Àsia ha esdevingut un referent i un lloc de trobada al nostre país d’una de les regions més dinàmiques del món: Àsia-Pacífic. Casa Àsia té la seu a Barcelona i compta amb un Centre a Madrid.

Àrees

ECONOMIA I EMPRESA

La seva funció és fomentar les relacions amb els països asiàtics a l’àmbit de la diplomàcia econòmica. És un punt d’unió entre els països asiàtics i els agents econòmics, empreses, emprenedors i centres de recerca d’Europa, Espanya, Catalunya, Barcelona i Madrid. En els darrers anys s’ha accentuat la tasca d’assessorament a ciutats, CC.AA. i altres entitats, oferint el saber fer de què disposa Casa Àsia.

POLÍTICA I SOCIETAT

Promou el coneixement de les realitats sociopolítiques, culturals i geoestratègiques d’Àsia-Pacífic i ressegueix els temes sociopolítics i culturals d’actualitat, així com les commemoracions que marquen l’agenda internacional. Fomenta el treball en xarxa amb altres institucions d’Iberoamèrica, Europa i Àsia i difon els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les NN.UU.

EDUCACIÓ

Contribueix al desenvolupament de continguts sobre Àsia-Pacífic a l’ensenyament i promociona els estudis universitaris sobre Àsia-Pacífic a les universitats espanyoles, i la seva internacionalització a Àsia. Fomenta els coneixements, les capacitats i les competències lingüístiques, culturals i sociolaborals sobre Àsia-Pacífic entre la societat civil espanyola i ajuda a la mobilitat entre experts i incrementa els intercanvis acadèmics.

CULTURA I EXPOSICIONS

Fomenta la difusió de les cultures d’Àsia a les arts visuals, cinema, arts plàtiques, arquitectura i literatura. Per això programa projectes expositius, cicles de cinema, cursos, seminaris i trobades o taules rodones, a més de publicacions. Redefineix el diàleg intercultural generant espais de trobada entre diferents actors d’Àsia, Europa i els Estats Units, en l’àmbit de la cultura i de les seves indústries culturals.

DIVERSITAT I INTERCULTURALITAT

Promou el coneixement mutu, el diàleg, l’intercanvi i la col·laboració amb els col·lectius asiàtics i les persones d’origen asiàtic, així com la visibilitat i la participació a l’espai públic i a la societat civil afavorint la participació de les dones i els joves. Privilegia el treball en xarxa amb entitats públiques i privades, associacions i professionals.

COMUNICACIÓ

Difon els programes de Casa Àsia a través de les seves plataformes digitals (pàgina web, butlletins i xarxes socials) i als mitjans de comunicació. Posiciona la institució davant de la societat com a institució de referència sobre Àsia-Pacífic i la projecta com a eina al servei de la diplomàcia pública espanyola. Divulga continguts d´actualitat sobre Àsia-Pacífic i implementa processos de digitalització interna i estratègies TIC.

Personal de Casa Asia

Seu Casa Àsia Barcelona

Javier Parrondo
Director General

Adelaida Rodríguez
Gerent

Ángel Aranguren
Assessor Executiu de Direcció General

Silvia Pascual
Secretaria Direccin General

Neus de Campos
Coordinadora Secretaria General

Jordi González
Assessor Financer

Amadeo Jensana
Director departament Economia i Empresa

Guillermo Martínez Taberner
Responsable departament Economia i Empresa

Rafael Bueno
Director departament Política, Societat i Educació

Yasmin Paricio
Coordinadora departament Política, Societat i Educació

Gaëlle Patin-Laloy
Responsable del Programa Diversitat i Interculturalitat

Imma Llort
Coordinadora de l’Escola de Bambú

Menene Gras Balaguer
Directora departament Cultura i Exposicions

Rodrigo Escamilla Sandoval
Coordinador departament Cultura i Exposicions

Oihana Montilla
Directora de Mediateca

Marta Moreno
Coordinadora de Mediateca

Josep Casaus de la Fuente
Director de Comunicación

Marta Ballada
Responsable departament Comunicació

Oriol Gironès Gomis
Coordinador departament Comunicació

Amaia Judge
Coordinadora departament Comunicació

Cristian Moreno
Assistent manteniment logístic

Francesc Sempere
Assistent manteniment logístic

Centre Casa Àsia Madrid

Emilio de Miguel Calabia
Director adjunt de Casa Àsia-Madrid

Elvira Bodi
Coordinadora de Programes Madrid

Carmen Bedoya
Coordinadora departament Economia i Empresa Madrid

Cécile Senén
Coordinadora departament Educació Madrid

Consorci

Alt Patronat