11/03/2020 | Madrid | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

L’11 de març de 2011 es va produir enfront de la costa nord-est del Japó un terratrèmol de 9 punts en l’escala de Richter. Les ones gegantesques que va ocasionar el sisme van devastar poblacions senceres i van causar greus danys en la central nuclear de Fukushima.
CANCEL·LAT PEL CORONAVIRUS

En l’estela del denominat Triple Desastre, el govern va organitzar les labors d’assistència mentre la societat civil es mobilitzava a través d’organitzacions sense ànim de lucre i milers de voluntaris van prestar la seva ajuda. Lluny de mostrar-se passius, els japonesos van mostrar al món la seva enteresa i desig de superació, si bé no van faltar les crítiques a aspectes susceptibles de millorar.

En el novè aniversari del Gran Terratrèmol d’Àsia Oriental, i prenent com a punt de partida el llibre Fukushima. Crònica d’un desastre anunciat, publicat a finals del 2019 per l’editorial Prensas de la Universitat de Saragossa, tres experts es reuneixen per a debatre la resposta de la societat civil japonesa contemporània, poc coneguda més enllà de les seves fronteres.

Paraules de benvinguda:
Carmen Díez Orejas, directora del Centre Casa-Àsia Madrid.

Ponents:
María Francisca Casado, investigadora en ciències socials, professora de la Universitat Europea i autora del llibre Fukushima. Crònica d’un desastre anunciat.
Florentino Rodao, catedràtic de la Universitat Complutense de Madrid, investigador i escriptor. La seva última obra és La soledat del país vulnerable. El Japó des de 1945 (editorial Crítica, 2019).
Mario Malo Sanz, investigador en l’àmbit de la sociologia històrica, actualment desenvolupa a la Universitat Autònoma de Barcelona la seva tesi doctoral titulada Gènesi, desenvolupament i característiques de la societat civil japonesa i el seu procès d’internacionalització a Espanya.

11/03/2020
Casa Asia