15/04/2020 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

L’últim llibre de l’Agustín Pániker, Las tres joyas, és una introducció didàctica al budisme, estructurada en els seus tres grans eixos o “joies”: la figura del Despert (el Buda), el seu ensenyament (Dharma) i la comunitat de seguidors (Sangha).

Pániker aprofundeix primer en el personatge històric Gautama Siddharta i com esdevé el Buda Shakyamuni. Després, repassa els conceptes essencials de les filosofies budistes. Finalment, s’esplaia en la fascinant història de la comunitat, des dels seus orígens índics, fins a la seva expansió -i les seves transformacions- pel Sud-est Asiàtic, Extrem Orient, el món tibetà o en l’Occident contemporani.

Presentació a càrrec de:
Javier Parrondo, director general de Casa Àsia

Webcast a càrrec de:
Agustín Pániker, editor, professor i autor de diversos llibres centrats en l’Índia. És director de l’Editorial Kairós i president de la Fundació Ramuni Paniker Trust.

Ha estat codirector del programa radiofònic “L’Hora de la Ciència” (1984-1985) i director de la revista “Ser un mateix” (1990-1991). Ha publicat (sempre a Kairós) El jainisme: història, societat, filosofia i pràctica (2001), Índika: un descolonització intel·lectual (2005), Els sikhs: Història, identitat i religió (2007), El somni de Shitala (2011), La societat de castes (2014) i Les tres joies: una introducció al budisme (2018).

És professor en el “Màster de religions i societats” de la Universitat Pablo Olavide de Sevilla i en el “Màster de diversitat religiosa” de la Universitat de Girona. Ha estat professor en el “Màster d’història de les religions” de la UAB-UB, al “Màster en estudis d’Àsia i Pacífic” de la UB i en el “Màster en inmigració i educació intercultural” de la UB. És president de la fundació Ramuni Paniker Trust dedicada a l’ajuda en l’educació a nenes i nens necessitats de l’Índia i a l’intercanvi cultural entre el Sud de l’Índia i Espanya. Ha escrit nombrosos articles en revistes de divulgació i en publicacions universitàries sobre les societats, les religions i les cultures del món. Col·labora en diferents mitjans de comunicació i sovint dóna seminaris i conferències sobre diferents aspectes de l’Índia i Àsia.

15/04/2020

Dimecres 15 d’abril, de 19.00 h. a 19.45 h.
Inscripcions tancades.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

Casa Àsia i Editorial Kairós.