17/11/2020 | Actualitat
L’Institut Cervantes (IC) i Casa Àsia han signat avui un protocol general d’actuació en virtut d’el qual manifesten la seva voluntat de col·laborar en el desenvolupament d’activitats i projectes culturals i educatius que siguin d’interès per ambdues institucions, i estiguin relacionats amb els fins que tenen encomanats.

Amb aquest acord, l’Institut Cervantes i Casa Àsia posaran en marxa iniciatives que facilitin la consecució dels objectius principals de l’IC, com són promoure l’ensenyament, l’estudi i l’ús de l’espanyol i contribuir a la difusió de les cultures hispàniques en el continent asiàtic.

En la mateixa línia d’actuació, ambdues institucions duran a terme activitats i projectes de diplomàcia per coneixement mutu de les societats espanyola i asiàtica. Aquesta col·laboració podrà desenvolupar-se tant a Espanya com a través dels centres de l’Institut Cervantes a l’exterior.

L’aplicació d’aquest protocol té una vigència de 4 anys, podent estendre’s previ acord dels signataris, per un nou període màxim de 4 anys, i ha estat signat aquest matí per part de la Secretària General de l’Institut, Carmen Noguero, i del director general de Casa Àsia, Javier Parrondo.

Precisament, la primera activitat conjunta s’ha celebrat avui, 17 de novembre, amb l’emissió de la primera conferència en línia «L’hispanisme xinès en els primers dos decennis del segle XXI», a càrrec de la Dra. Yu Man, catedràtica i degana de la Universitat de Xangai, que dóna inici al “Cicle de webcasts sobre hispanisme asiàtic”. Sessió que ha vingut precedida per la signatura d’aquest protocol general d’actuació.

L’Institut Cervantes és un organisme públic que té com a fins la promoció universal de l’ensenyament, l’estudi i l’ús de l’espanyol i el foment de totes les mesures i accions que contribueixin a la difusió i millora de la qualitat d’aquestes activitats, així com contribuir a la difusió de la cultura a l’exterior. Aquesta institució compta amb una àmplia xarxa de centres a l’exterior, tenint presència en els cinc continents.

Casa Àsia és un consorci públic, constituït pel Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Madrid, que té per objectiu principal contribuir a un millor coneixement i a l’impuls de les relacions entre les societats d’Àsia i el Pacífic i Espanya, en l’àmbit institucional, econòmic, cultural, i educatiu.

Informació adicional:

Premsa Cervantes. Acord institucional.
Compartir