15/06/2021 | Activitats > Diversitat i Interculturalitat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Ara per ara assistim a una creixent reivindicació de les dones sud-coreanes sobre el seu lloc en la societat, lluny del paper passiu que tradicionalment se’ls havia assignat.

En el context dels moviments de denúncia actuals, són cada vegada més nombroses les veus que advoquen per un replantejament de rols en la família, i la literatura coreana escrita per dones està sent una finestra més per conèixer la realitat i les contradiccions d’una societat en canvi.

Prenent com a fil conductor obres com Por favor cuida de mamá, de Shin Kyung-sook i Kim Ji-Young, nacida en 1982, de Cho Nam-joo, entre d’altres, es debatrà sobre els canvis que va suposar la transició urbana, les expectatives socials , la maternitat i la repercussió del feminisme en aquest país asiàtic.

Presenta:
Carmen Díez-Orejas, directora de Centre Casa Àsia-Madrid

Hi participen:

Ester Torres és doctora en Traducció i Estudis Interculturals per la Universitat Rovira i Virgili de Barcelona (URV) i llicenciada en Traducció i Interpretació (anglès, japonès) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Després d’haver estat docent a la Chonbuk National University (República de Corea), la Universitat de Yonsei (República de Corea), la Universitat Europa de l’Atlàntic i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), actualment coordina el Màster de Traducció Professional a la URV i centra la seva investigació en la circulació de literatura coreana i la traducció indirecta. Des 2020 és la secretària de l’Associació Espanyola d’Estudis d’Àsia Oriental.

Patricia Chica és coordinadora de Projectes de l’Oficina Pont amb Corea de la Universitat de Màlaga, des de 2013, i des de 2018 és col·laboradora docent a l’Àrea d’Estudis d’Àsia Oriental a la UMA. En l’actualitat està finalitzant la seva tesi doctoral a la Universitat de Màlaga sobre el “Model de Cooperació Internacional a al Desenvolupament de Corea de Sud amb perspectiva de gènere”. És responsable de la iniciativa de la Unitat d’Igualtat de la UMA «UMA Feminista: L’Ona Coreana» des 2018 i imparteix seminaris sobre «Dones a l’Àsia Oriental» de manera transversal en diverses assignatures del Grau d’Estudis d’Àsia Oriental de la UMA. Ha realitzat estades de recerca a Incheon National University i a la  University of London-School of Asian Studies (SOAS).

Podràs seguir també aquest webcast a Youtube en aquesta mateixa pàgina el dia i hora indicats:

15/06/2021

Dimarts 15 de juny de 19.00 h a 20.30 h CEST

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia