09/03/2020 | Barcelona | Activitats > Política i societat

Quines conseqüències tindrà per a les dones a l’Afganistan un acord entre els talibans i els Estats Units? Ha millorat la seva situació des de l’inici de la intervenció militar estrangera al país?

La periodista Mònica Bernabé, que va viure a l’Afganistan durant gairebé 8 anys, explicarà amb exemples de la vida diària quins són els problemes actuals de les dones afganeses, quines fites han aconseguit durant els últims anys i quins són els seus nous reptes.

Aquesta conferència  es realitza amb motiu del Dia Internacional de la Dona i pertany al Cicle Casa Àsia “Dones i gènere a Àsia”.

Presenta:
Javier Parrondo, director general de Casa Àsia.

Conferència a càrrec de:
Mònica Bernabé, és periodista. Des del 2007  i durant més de 7 anys va ser l’única informadora espanyola que va viure a l’Afganistan fent de freelance per a mitjans com el diari El Mundo, Radio Nacional de España (RNE), Ràdio Associació de Catalunya 1 (RAC1) o Canal Sur Televisión. L’any 2000, després del seu primer viatge a l’Afganistan i a Peshawar (Pakistan), va fundar l’Associació per als Drets Humans a l’Afganistan (ASDHA), organització no governamental d’ajuda a les dones afganeses que va estar operativa fins a l’any 2016. Des de llavors va viatjar tots els anys a l’Afganistan fins que a mitjans del 2007 es va establir allí definitivament. El 2015 es va traslladar a Roma com a corresponsal freelance al diari El Mundo. El seu treball ha estat reconegut amb prestigiosos guardons com ara el Premi Julio Anguita Parrado de Periodismo (2010), el Premi Proteus en l’àmbit de la cultura i la comunicació (2011), XXIX Premio de Periodismo Cirilo Rodríguez (2013),  Premi Drets Humans de la Generalitat de Catalunya (2013). Es autora del llibre Afganistán, crónica de una ficción (Debate, 2012) i de l’exposició ‘Mujeres. Afganistán’ juntament amb el fotoperiodista Gervasio Sánchez. Des de mitjans de 2017 viu a Barcelona i és la cap d’Internacional del Diari Ara.

09/03/2020
Casa Asia