07/05/2024 | Activitats > Diversitat i Interculturalitat

Les comunitats asiàtiques fora d’Àsia cada vegada són més grans i nombroses. Aquestes comunitats, compostes per les persones que van migrar, però també pels seus fills que van néixer a Occident, tenen certa producció artística i cultural, i van guanyant rellevància.

Aquest curs taller, el funcionament del qual és similar al d’un club de lectura, se centra en aquesta producció cultural en l’àmbit de la literatura. Què s’entén per literatura asiàtic-descendent? És el mateix que literatura de la diàspora? Es proporcionaran algunes claus per entendre aquest tipus de literatura, quin paper compleixen a l’hora de difondre la cultura asiàtica i coneixerem algunes obres i autors que estan al focus mediàtic, tant del col·lectiu asiàtic als Estats Units, més gran i amb més abast, com del que està naixent a Espanya.

En lloc de dividir les sessions per països, s‟ha establert una divisió per gènere narratiu. Així, a cadascuna veurem diferents formats, tant de ficció com de no ficció.

La primera part de les sessions es dedicarà a establir un context social i cultural breu dels autors, així com altres propostes que donin a conèixer la gran varietat d’autors traduïts a l’espanyol, mentre que a la segona part posarem en comú les lectures i compartirem les nostres impressions.

Al llarg de les sessions es proporcionaran a través de la comunitat virtual del curs diferents fragments de les obres dels autors esmentats. Cal llegir-los abans de la sessió per poder comentar-les aquell dia a classe.

Programa:

Sessió 1: Què és la literatura asiàtic-descendent? El dilema de la categorització. Generalitats de la literatura asiàtic-descendent i de la diàspora. Poesia – Colom Chen, Yang Huang, Jenny Xie, Ocean Vuong, Li-young Lee, Indran Amirthanayagam, etc.

Sessió 2: Memòries i el camí migratori – Jung Chang, Michelle Zauner, David Chang, Kim Thúy, Sungju Lee, Hyeon-seo Lee, etc.

Sessió 3: Ficcions històriques – Min Jin Lee, Julie Otsuka, Lisa See, Weina Dai Randel, etc.

Sessió 4: Fantasia, literatura juvenil i New Adult – Sue Lynn Tan, Chloe Gong, Emiko Jean, RF Kuang, etc.

Sessió 5: Ficció – Elisa Shua Dusapin, Aki Shimazaki, etc.

Sessió 6: Text de no ficció – Crystal Tai, Ryoko Sekiguchi, Hwang Seung Ok, etc.

Professora:

A Glady Juria li encanta la literatura asiàtica, tant, que va decidir fer-ne la professió. Sinòloga per la UAM i Màster en Comunicació Intercultural i Empresarial entre Xina i EU per la URJC, va estar un any a Taiwan i actualment és creadora de contingut divulgant la literatura de tot Àsia a través de les xarxes socials. Ha fet xerrades a entitats com l’Institut Confuci de Madrid i València i el Centre Cultural de la Xina a Madrid. Modera clubs de lectura, fa presentacions de llibres d´autors asiàtics i col·labora amb editorials elaborant informes de lectura. Als llibres de la diàspora asiàtica va trobar un remei per al dolor pel desarrelament.

Inscripcions obertes

07/05/2024

Del 7 de maig a l’11 de juny del 2024.
Dimarts, de 18.30 h a 20.00 h CEST
Calendari de sessions: 7, 14, 21 i 28 de maig i 4 i 11 de juny
6 sessions de 1,5 hores. 9 hores en total.

Les sessions que componen aquest curs s’enregistraran i estaran disponibles durant deu dies.

Online. 24 hores abans de l’acte, les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Comprova la teva safata de correu no desitjat si no l’has rebut.

Preu: 67,50 euros

Casa Àsia lliurarà per correu electrònic un certificat dassistència al curs a qui ho sol·liciti i que hagi assistit al 80% de les classes.

Les persones aturades, persones amb diversitat funcional, estudiants menors de 30 anys i jubilats/ades podran accedir a una bonificació d’un 10% de descompte.

Casa Àsia

Comprar per regalar > INSCRIU-TE >