12/04/2024 | Barcelona | Activitats > Formació
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

A la pintura xinesa té una gran importància l’expressió del sentit de calma i harmonia, que són en conjunt l’energia i el gest que conté una obra. Aquesta harmonia és la base d´art xinesa i el fruit de creació. Amb la tècnica de la pintura xinesa, el pintor aprèn a captar la seva essència amb la ment i el cor, transmetent-la a la seva obra a través dels quatre tresors destudi: pinzell, tinta, tinter i paper i expressa duna manera plenament espiritual la naturalesa.

En aquest curs introduirem la tècnica bàsica de pintar les flors, fruites i muntanyes. L’alumnat també tindrà l’oportunitat de practicar la tècnica de pintura oriental a la classe i ells podran adquirir els coneixements bàsics sobre la pintura oriental i endinsar-se al seu món, descobrint així la mística de l’art oriental.

Nivell:

Principiant (estudiants amb coneixements bàsics de pintura xinesa o que han cursat el curs d’iniciació a la pintura xinesa).

Programa:

Sessió 1-2: Els arbres, les pruneres, els pins

Sessió 3-4: Les flors, els crisantems, les roses

Sessió 5: Les peònies

Sessió 6-7: Les fruites: el raïm, les cireres, les magranes

Sessió 8-9: Els peixos, gambes, els crancs

Sessió 10: Com encolar una obra

Materials:

El set ha d’incloure:
– 2 pinzells
– Paper de pràctica
– Paper d’arròs
– Tinta xinesa

Professora:

Hsiao Lin Liu , doctora de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Nascuda a Taiwan, és professora de cal·ligrafia xinesa i pintura xinesa. La seva tesi de doctorat investiga la relació entre la cal·ligrafia xinesa i la pintura informalista.

12/04/2024

Del 12 d’abril al 14 de juny.
Divendres, de 19.00 h a 20.30 h CET
10 sessions de 1,5 hores cadascuna, un total de 15 hores

Seu de Casa Àsia
c/ Elisabets, 24
Barcelona

Preu: 150 euros.

Limport dels materials és de 40€ aproximadament.

Les persones aturades, persones amb diversitat funcional, estudiants menors de 30 anys i jubilats/ades podran accedir a una bonificació d’un 10% de descompte.

Casa Àsia