24/09/2023 | Barcelona | Activitats > Cultura

Casa Àsia i Casa Vicens presenten el projecte expositiu “Després de la boira, primeres flors. Orient i els orientalismes, del modernisme a la modernitat”. Aquesta exposició reuneix ,per primera vegada a Barcelona, obra de 24 artistes espanyols, llatinoamericans i asiàtics contemporanis que aporten la creació personal en la interpretació de la representació floral. 

La temàtica floral és el nexe que uneix les obres de tots els artistes que participen en aquest projecte amb diferents suports: el dibuix, la pintura, la fotografia, el vídeo i la instal·lació. Un projecte expositiu que posa en relació l’orientalisme del modernisme i la mundialització de l’art a dia d’avui.

Dels 24 artistes que participen a la mostra 11 són espanyols: Antoni Muntadas (instal·lació),Javier Garcerá (pintura), Pablo Marchante (pintura), Teresa Esteban (pintura), Joan Fontcuberta (fotografia), Nicolás Combarro (fotografia), Linarejos Moreno (fotografia), Paula Anta (fotografia), Manuel V. Alonso (dibuix), Marina Nuñez (vídeo), i Marisa González (vídeo-instal·lació). La nord-americana Ana Nance (fotografia) i el francès Jean Marie del Moral (fotografia) tenen nacionalitat espanyola. 

9 són asiàtics: els japonesos Mari Ito (instal·lació pictòrica), Takashi Murakami (pintura), Yasumasa Morimura (fotografia), Nobuyoshi Araki (fotografia) i Azuma Makoto (vídeo). Els coreans Han Sungpil (vídeo) i Lee Lee Nam (vídeo), la xinesa Luo Min (pintura) i la filipina Wawi Navarroza (fotografia). Completen l’exposició 2 artistes llatinoamericans: el colombià Alberto Baraya (instal·lació) i la peruana Cecilia Paredes (fotografia).

La comissària de l’exposició, Menene Gras Balaguer, defineix el projecte expositiu com “una posada en comú de la representació de formes florals afí a totes les produccions contemporànies que s’han agrupat, suscitant un interès particular per la vigència de la representació floral a l’art contemporani; i, de l’altra, partint de la temàtica floral que comparteixen aquests artistes, plantejar les connexions que es poden perfilar entre els treballs que es mostren, la història que els precedeix i els vincles que acrediten el seu interès, en tant que manifestacions posades en valor per la historiografia artística i la crítica contemporània”.

El visitant que acudeixi a veure l’exposició a Casa Vicens podrà gaudir d’un diàleg únic al voltant de la temàtica floral en el marc d’un edifici declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO, com és la Casa Vicens, amb obres de grans figures del panorama artístic nacional i internacional. 

Dossier de prensa (castellano)

Dossier de premsa (català)

Bios dels artistes

24/09/2023

Del 26 d’abril fins el 7 de gener de 2024
Tots els dies de 10:00 a 20:00h.

Casa Vicens
Carrer de les Carolines, 20-26
08012 Barcelona

Entrades en Casa Vicens

Dissabte 1 de juliol de 17h a 19h, visita comentada amb la comissària de l’exposició, Menene Gras Balaguer. Compra la teva entrada

Organitzat per Casa Àsia i Casa Vicens, patrocinat per Fundación ACS, amb la col·laboració de Morabanc i ATT Técnicos de Teatro