28/05/2020 | Activitats > Cultura
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.es/formacion

El programa e-Dialogues sorgeix davant de la necessitat de replantejar la manera d'arribar als nostres públics de manera no presencial, entenent-se com un espai de trobada i debat, en l'àmbit de les arts visuals, arquitectura, cinema i literatura. Les sessions corresponents continuaran tenint periodicitat setmanal durant els mesos de maig, juny i juliol, i es podran prolongar més enllà d'aquesta data. Els continguts es relacionaran amb discursos i narratives que posen en contacte orient i occident en el marc de la(les) cultura(es) que identifiquen les diferents geografies d'un món global.

En aquesta sisena sessió del programa e-Dialogues comptarem amb la participació de Brook Andrew (Sídney, 1970), conegut per reinterpretar la història moderna i colonial d'Austràlia i per presentar perspectives alternatives al sistema de l'art convencional. És el primer director artístic indígena de la Biennal de Sydney (22a edició), i és considerat com un dels provocadors aborígens al món de l'art contemporani australià. El seu discurs es posiciona davant del gènere, la sexualitat, la raça i el medi ambient. Però també adopta una actitud crítica pel que fa a l'evolució de les Biennals durant l'última dècada, sense deixar de reivindicar-ne l'interès, amb la condició que s'adaptin a les pràctiques artístiques actuals i es radicalitzin.

Aquesta sessió es farà en anglès.

El 2014 Brook Andrew va treballar amb el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, el Museu d'Amèrica i el Museu Nacional d'Antropologia (Madrid) per al projecte Really Useful Knowledge al MNCARS per realitzar la instal·lació immersiva A Solid Memory of the Forgotten Plains of our Trash and Obsessions. Anteriorment, entre altres projectes significatius, havia comissariat l'exposició TABÚ el 2012/13 al Museu d'Art Contemporani de Sydney, fent dialogar l'art aborigen i l'art contemporani internacional. Amb la seva investigació Representation, Remembrance and the Memorial ha abordat la commemoració de les pèrdues dels aborígens i les guerres frontereres a Austràlia. Ha estat artista resident a la Künstlerhaus Bethanien de Berlín (juliol 2017-juny 2018) i ocupa càrrecs de recerca a la Universitat de Melbourne ia la Universitat de Monash. També és professor d'empresarials a la Facultat de Belles Arts i Música i Membre Superior Honorari de la Unitat d'Estudis Indígenes i de l'Escola de Població i Salut Global de la Universitat de Melbourne, Austràlia; Professor Associat i Investigador Associat del Laboratori de Recerca Indígena Wominjeka Djeembana de la Universitat de Monash (MADA) a Austràlia; candidat al DPhil per l'Escola d'Art Ruskin de la Universitat d'Oxford; i investigador associat al Museu Pitt Rivers d'Oxford, Regne Unit.

NIRIN és el títol de la 22a Biennal de Sydney 2020 que dirigeix ​​Brook i on ha reunit obres de 110 artistes internacionals. En aquest diàleg parlareu dels antecedents del vostre projecte i  del discurs que li ha permès articular les feines que s'exhibeixen. Com diu Rosana Paulino, “NIRIN representa una cosa així com una teranyina que connecta gent i idees i és alhora la frontera a través de la qual les coses romanen unides. No és una jerarquia d'idees, sinó més aviat estar junts. No hi ha centre ni perifèria, és com estar en un núvol digital on tot està unit”.

Aquest acte ha estat possible gràcies a la col·laboració del grup de recerca AGI Art Globalització i Interculturality de la Universitat de Barcelona, ​​“Arxiu ARES. Estètiques, identitats i practiques audiovisuals a Espanya”, Projecte MICIU de R+D+i, EShID i el grup de recerca “VIS@LS: Cultura Visual i Polítiques d'Identitat” de la Universitat de Castella-la Manxa; el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de Màlaga (UMA), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC-Barcelona) i VIDEOTAGE-CONTENT LAB de Hong Kong.

Ponents:
Brook Andrew, director artístic de la Biennal de Sydney.
Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Asia

Més informació

28/05/2020

Dijous 28 de maig a les 11.00 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l'acte, les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

Casa Asia, amb la col·laboració del grup de Recerca AGI Art Globalització i Interculturality de la Universitat de Barcelona, ​​“Arxiu ARES. Estètiques, identitats i practiques audiovisuals a Espanya”, Projecte MICIU de R+D+i, EShID i el grup de recerca “VIS@LS: Cultura Visual i Polítiques d'Identitat” de la Universitat de Castella-la Manxa; el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de Màlaga (UMA), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC-Barcelona) i VIDEOTAGE-CONTENT LAB de Hong Kong.