21/04/2023 | Activitats > Diplomàcia pública
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona acollirà el proper 21 d’abril, a les 12.30h, la cerimònia de lliurament dels Premis Casa Àsia 2023.

Els guardonats d’aquesta edició dels Premis en les seves quatre categories són:

Masih Alinejad, periodista iraniana, a la categoria de Diversitat i Desenvolupament Sostenible, per la seva activitat periodística de denúncia dels abusos de poder a l’Iran, i per servir d’altaveu a l’exili de les dones iranianes en contra de l’obligatorietat de l’ús del ‘hijab’ i altres lleis discriminatòries. Recull el premi, Ángeles Espinosa, periodista i proponent de la candidatura.

Margaret Chen, empresaria xinesa, a la categoria d’Economia i Empresa, per la seva contribució a l’acostament entre la Xina i Espanya en l’àmbit de la innovació empresarial, especialment al sector de les telecomunicacions i les start-ups, a més de pel seu suport a la integració dels directius xinesos a la societat espanyola a través del China Club Spain.

Guillermo Gómez Rivera i Nick Deocampo, a la categoria de Cultura i Societat (ex aequo).

  • Guillermo Gómez Rivera, director de l’Academia Filipina de la Lengua, per la seva aportació a la promoció de la llengua espanyola i les cultures hispàniques a les Filipines, no només en els diferents gèneres literaris en què ha escrit -teatre, poesia, novel·la, conte i assaig-, sinó també com expert etnògraf de les tradicions orals del seu país. Recull el premi, Guillermo Gómez Órdoñez, fill del guardonat.
  • Nick Deocampo, acadèmic filipí, en la categoria de Cultura i Societat, per la seva decisiva contribució al coneixement del cinema filipí i a la recuperació del cinema clàssic filipí al seu país, així com pel seu compromís amb el cinema com a eina de canvi i progrés social; per la seva defensa dels drets LGTBQ+ donant veu a aquest col·lectiu a festivals de cinema, tallers i altres activitats.

La Fundació Àsia Europa (ASEF), a la categoria d’Educació i Ciència, per la seva trajectòria de 25 anys contribuint a promoure l’enteniment mutu i la col·laboració entre les societats civils d’Àsia i Europa. Amb aquest premi, el jurat reconeix, en particular, el treball d’ASEF a l’àmbit educatiu, on els seus programes serveixen de plataforma per a la trobada entre joves, i la creació de xarxes que faciliten la col·laboració entre estudiants, professors i educadors d’Àsia i Europa.

L’acte també comptarà amb la presència dels representants de les quatre institucions integrants del consorci Casa Àsia: Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Ajuntament de Madrid, així com dels ambaixadors dels països d’Àsia-Pacífic acreditats al nostre país.

PERFIL DElS PREMIATS/DES

Inscripcions tancades

21/04/2023

Divendres 21 d’abril de 2023, a las 12.00h CEST

Saló de Cent
Ajuntament de Barcelona
Pl. de Sant Jaume
Barcelona

Activitat gratuïta.

És necessari inscriure’s per poder assistir de forma presencial a l’acte.

Casa Asia